23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTeleferic Grand Hotel din Poiana Braşov a fost votat pentru a treia...

Teleferic Grand Hotel din Poiana Braşov a fost votat pentru a treia oară consecutiv cel mai bun hotel din România

Teleferic Grand Hotel ocupă pentru a treia oară prima poziţie în topul celor mai bune hoteluri din România: Romania’s Leading Hotel 2023 – World Travel Awards  şi nominalizarea  în top 7 cele mai bune hoteluri din Europa: Europe’s Leading Hotel 2023 – World Travel Awards, top lansat de cea mai prestigioasă gală din lume World Travel Awards.

Teleferic Grand Hotel reprezintă hotelul perfect pentru o vacanţă la munte, unde frumuseţile naturii din recunoscuta staţiune Poiana Braşov se îmbină minunat cu rafinamentul hotelier.

Hotelul nostru oferă condiţii ideale de relaxare şi confort, un timp de viaţă la nivel superior (centru SPA, restaurante cu meniuri rafinate, săli de conferinţe, căsuţă rustică în mijlocul naturii, locuri de joacă pentru copii şi multe alte surprize plăcute).

Teleferic Grand Hotel, o legendă a turismului românesc

Istoria hotelului începe după 1970. S-a realizat o construcţie în stilul clasicelor hoteluri de munte europene, beneficiind de una dintre cele mai bune locaţii din Poiana Braşov. Poziţionat la baza pârtiei principale, lângă telecabină, hotelul denumit „Teleferic“ s-a dezvoltat rapid, ajutat fiind de priveliştea minunată, uşurinţa accesului la pârtii iarna sau la trasee montane vara, cât şi de confortul oferit de un ansamblu hotelier primitor. Restaurantele hotelului ofereau meniuri atrăgătoare, vinuri fine, atmosferă plăcută. Telefericul a fost până în anul 1992 unul dintre hotelurile preferate ale turiştilor români sau străini, iubitori ai muntelui şi ai confortului. Apoi, începând din 1992 a fost închis timp de 20 de ani, până în anul 2012.

După 20 de ani…

Datorită nostalgiei şi pasiunii unui om entuziast, dornic să retrăiască gloria „Telefericului“, hotelul a reînviat. S-a dorit reluarea activităţii turistice a hotelului, ca destinaţie de vacanţă la poalele muntelui Postăvaru, într-un univers hotelier de lux ce poate oferi experienţe de neuitat. Astfel, în urma unor transformări radicale şi adaptări pentru secolul 21, s-a născut Teleferic Grand Hotel. Renovarea vechii clădiri a început la finalul lui 2012, iar construcţia propriu-zisă, în vara anului 2013. Această renovare a implicat şi multe consolidări, intervenţii structurale, reconstrucţia şarpantelor şi recompartimentări ale camerelor, toate pentru a readuce hotelul la cele mai noi standarde. După o aventură de doi ani şi trei luni, hotelul a renăscut, reuşind să îmbine stilul clasic montan cu cel modern, într-un concept potrivit pentru o staţiune montană. Modernizarea a fost gândită astfel încât să ofere tot confortul necesar şi să creeze o atmosferă intimă şi armonioasă. Mobilierul elegant, decoraţiunile şi lambriul din lemn vechi de peste 80 de ani, folosit la placarea pereţilor, paturile confortabile şi priveliştea montană minunată, se împletesc cu dotări moderne pentru a putea oferi o experienţă deosebită, în orice anotimp.

Prezent…

La mai bine de 8 ani de la redeschidere, oaspeţii nostri şi echipa Teleferic Grand Hotel au reuşit să readucă hotelului gloria de altădată.

Premiile au fost obţinute atât datorită calităţii construcţiei hotelului, cât şi nivelului ridicat al serviciilor oferite turiştilor. Eforturile şi profesionalismul echipei au reuşit să ridice standardul industriei hoteliere şi vor oferi în continuare experienţe de neuitat tuturor celor care trec pragul Teleferic Grand Hotel.

World Travel Awards

World Travel Awards™ a fost înfiinţat în 1993 cu scopul de a recunoaşte şi evidenţia excelenţa în sectoarele cheie ale industriei ospitalităţii. Anul acesta World Travel Awards™ serbează 30 de ani de existenţă şi este recunoscut, la nivel global, drept marcă distinctivă a excelenţei în domeniu. Ceremonia decernării premiilor pentru Europa s-a desfăşurat în oraşul Batumi, Georgia, în perioada 28-30 septembrie.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments