1.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăANUNȚURIOmniasig a înregistrat la finalul primului semestru un volum al primelor brute...

Omniasig a înregistrat la finalul primului semestru un volum al primelor brute subscrise de peste 1,1 mld. lei, plus 5%

Omniasig, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat la finalul primului semestru (S1) din 2023 un volum al primelor brute subscrise de peste 1,1 mld. lei, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului 2022.

În ceea ce priveşte zona asigurărilor auto, respectiv Casco şi RCA, compania a consemnat în S1/2023 un volum cumulat al primelor brute subscrise de peste 770 mil. lei, însemnând 70% din volumul total al subscrierilor, în scădere cu 3,8% faţă de S1/2022. Pe de altă parte, reprezentanţii Omniasig au mai transmis că pe segmentul auto, compania şi-a menţinut o subscriere prudentă, iar pe zona asigurărilor auto facultative – Casco, nivelul subscrierilor a fost cu 15% mai mare faţă de prima jumătate a anului trecut. Astfel, scădere la nivel cumulat al volumului de prime susbcrise pe zona auto a provenit din zona RCA.

Din punctul de vedere al despăgubirilor, valoarea despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor auto a ajuns la finalul primelor şase luni din 2023 la aproape 500 mil. lei, însemnând 89% din despgubirile totale de 560 mil. lei înregistrate de Omniasig la finalul lunii iunie 2023.

Din perspectiva segmentului property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale, volumul subscrierilor a crescut cu peste 15% în prima jumătate a anului 2023, faţă de perioada similară a anului trecut, până la 174 mil. lei. Această linie îşi menţine tendinţa de creştere manifestată şi până acum, pe fondul unei conştientizări în creştere atât din partea persoanelor juridice, pe linia corporate, precum şi din partea persoanelor fizice, în ceea ce priveşte asigurările de locuinţe, a riscurilor din ce în ce mai complexe şi frecvente ce pot ameninţa un business, indiferent de dimensiunea acestuia, precum şi o locuinţă, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Pe segmentul asigurărilor de sănătate, volumul subscrierilor din prima jumătate a anului 2023 a a juns la peste 45 mil. lei, însemând o creştere de aproximativ 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pe linia asigurărilor de răspundere civilă generală, volumul subscrierilor a ajuns la aproape 40 mil. lei, cu o creştere de peste 25% în primele şase luni din 2023, comparativ cu prima jumătate a anului trecut, în timp ce asigurările de călătorie au ajuns la 11 mil. lei la finalul lunii iunie 2023, în creştere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut. Per total, Omniaisg a încheiat primele şase luni din 2023 completând podiumul celor mai mari jucători din piaţa asigurărilor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments