20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURINASA International Space Apps Challenge ajunge la Cluj-Napoca în perioada 7-8 octombrie

NASA International Space Apps Challenge ajunge la Cluj-Napoca în perioada 7-8 octombrie

NASA International Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internaţional, va avea loc în perioada 7-8 octombrie, România fiind a şasea cea mai mare destinaţie a hackathonului din Europa, cu aproximativ 170 de participanţi, pasionaţi de spaţiu şi ştiinţă.

Ajunsă la cea de-a noua ediţie, competiţia va cuprinde cinci oraşe din România şi alte sute de locuri din întreaga lume, având ca misiune principală stimularea colaborării, creativitatea şi gândirea critică, de a încuraja interesul pentru explorarea Pământului şi a spaţiului, de a creşte gradul de conştientizare la nivel global a datelor NASA şi de a dezvolta următoarea generaţie de oameni de ştiinţă, ingineri, specialişti în tehnologie şi designeri.

În România, evenimentul se desfăşoară fizic la Bucureşti şi Cluj-Napoca şi online la Timişoara, Iaşi şi Oradea, iar printre speakerii evenimentului se numără Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în spaţiu, Eduard Mititelu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Kuldeep Kaushik, CEO NN România şi Vlad Duţescu, Managing Partner Sandler România.

”Instituţiile cosmice, precum NASA, sunt un punct de reper pentru tot ce înseamnă viaţă, indiferent că vorbim despre Pământ sau spaţiu. Aceste organizaţii au schimbat vieţile tuturor, nu doar a celor pasionaţi de cercetare, tehnologie sau sistemul solar. Cred că un hackathon precum NASA International Space Apps Challenge poate duce la popularizarea ştiinţelor într-o perioadă în care avem tot mai mult nevoie de soluţii pentru numeroasele probleme cu care ne confruntăm. Iar faptul ca acest eveniment se adresează şi celor care au cunoştinţe mai puţin tehnice, de exemplu celor care ştiu să spună poveşti sau sunt talentaţi în grafică, este un pas fundamental pentru a duce oamenii obişnuiţi aproape de o ştiinţă care mereu a părut foarte elitistă”, explică Dumitru Prunariu.

Pentru fiecare dintre cele cinci oraşe din România vor fi alese una-două echipe câştigătoare care vor participa în competiţia globală unde vor concura cu peste 3.000 de echipe din întreaga lume. Prima ediţie a NASA International Space Apps Challenge în România a avut loc în 2016.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments