26.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iunie 22, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIING Bank a încheiat primul semestru cu profit net de 750 mil....

ING Bank a încheiat primul semestru cu profit net de 750 mil. lei, plus 29%

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a obţinut în primul semestru (S1) din 2023 un profit net de 750 mil. lei, mai mare cu 29% faţă de câştigul din S1/2022, în condiţiile în care veniturile băncii au avansat cu 15%, la 1,63 mld. lei.

Banca susţine că a majorat portofoliul de credite brute cu 3% faţă de S1/2022, la 37,7 mld. lei, în timp ce costul cu provizioanele a înregistrat o scădere cu 67% an/an, la 35 mil. lei. În paralel, depozitele atrase au bifat o majorare de 5% faţă de S1/2022, la 54,3 mld. lei, evoluţie asemănătoare şi în cazul activelor totale ale băncii, de 63,1 mld, lei la 30 iunie 2023.

”În prima jumătate a anului, ne-am continuat parcursul pozitiv, ajungând la 1,73 milioane de clienţi activi – persoane fizice şi juridice – în timp ce am crescut mai departe portofoliul de credite şi depozite al băncii noastre. Indicatorii de adopţie digitală sunt în continuă creştere şi demonstrează zi de zi interesul clienţilor noştri pentru serviciile şi produsele digitale. De remarcat că rata creditelor neperformante a rămas la un nivel foarte scăzut, în jurul valorii de 3%, chiar şi în contextul inflaţiei şi al ratelor de dobândă mai ridicate, ceea ce atestă soliditatea portofoliului nostru de credite, precum şi maturitatea financiară a clienţilor noştri”, spune Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

La începutul anului, Grupul ING a fost unul dintre cei cinci aranjori pentru suma de 3,99 miliarde dolari atrasă pentru obligaţiuni emise de către Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, la prima ieşire pe pieţele externe din 2023. Tranzacţia a fost executată în 3 tranşe: o emisiune de 1,24 miliarde de dolari pe 5 ani, de 1,5 miliarde de dolari pe 10 ani şi de 1,25 miliarde de dolari pe 30 de ani.

Pe segmentul companiilor mari, în primul semestru, grupul ING a sprijinit grupul Digi, unul dintre cei mai importanţi operatori telecom din România şi din Europa, în aranjarea unei facilităţi sindicalizate de 250 de milioane de euro, pentru accelerarea planurilor de creştere ale companiei, pe plan local şi internaţional. Tranzacţia a fost condusă de ING din calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat şi Agent de Facilitate şi a fost susţinută de un consorţiu puternic de creditori.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments