20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de sisteme de evacuare Purem Oradea a făcut profit de peste...

Producătorul de sisteme de evacuare Purem Oradea a făcut profit de peste 55 mil. lei în 2022

Producătorul de sisteme de evacuare Purem Oradea (fosta Eberspaecher Exhaust Technology România), subsidiara locală a grupului german Eberspächer, cu afaceri globale de peste 6,4 mld. euro, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 2,931 mld. lei (594,5 mil. euro), în scădere cu aproximativ 10,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Purem Oradea a realizat anul trecut un profit net de 55,1 mil. lei (11,2 mil. euro), mai mare cu 7,6% faţă de anul precedent, când producătorul de sisteme de evacuare a obţinut un câştig net de 51,2 mil. lei (10,4 mil. euro), conform datelor publice.

Fabrica de sisteme de evacuare din Oradea a ajuns anul trecut la un număr mediu de 616 de angajaţi. Din 2021, divizia de tehnologie de evacuare a grupului Eberspächer funcţionează sub brandul „Purem by Eberspaecher“. Purem Oradea (fosta Eberspaecher Exhaust Technology România) a fost înfiinţată în luna decembrie 2015, cu sediul în parcul industrial Eurobusiness I din Oradea, însă germanii au inaugurat oficial fabrica de sisteme de exhaustare pentru industria auto (ţevi şi convertoare catalitice) în toamna anului 2016. Fabrica are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este suprafaţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni, pe un teren de circa 11 hectare, din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri, aflându-se în vecinătatea fostului centru de producţie şi suport Emerson, actualul sediu Nidec (în 2016 operaţiunile Emerson din Oradea au fost preluate integral de japonezii de la Nidec Corporation).

Fabrica din Oradea produce pentru constructorii auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW, dar colaborează şi cu alţi clienţi care livrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer), conform unor informaţii anterioare. Grupul Eberspächer este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Printre clienţii germanilor se numără aproape toţi producătorii de autovehicule de pasageri şi comerciale din Europa, America de Nord, dar şi din Asia.

Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspächer, ca o întreprindere meşteşugărească. Grupul german are peste 80 de unităţi de producţie, în care lucrează aproximativ 10.700 de angajaţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments