26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALKész a câştigat un contract de 21 mil. euro cu Universitatea Tehnică...

Kész a câştigat un contract de 21 mil. euro cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru construcţia Institutului de Inteligenţă Artificială (IA)

Constructorul ungar Kész, în asociere cu proiectantul clujean SDC Proiect, au câştigat un contract de 105 mil. lei (peste 21 mil. euro) cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru proiectarea şi execuţia Institutului de Inteligenţă Artificială (IA). Clădirea dedicată laboratoarelor de cercetare în inteligenţă artificială va fi amplasată în campusul universitar din Cluj-Napoca şi va acoperi o suprafaţă de 2.028 mp.

Construcţia, cu o suprafaţă totală de 13.850 mp, va găzdui 30 de laboratoare, 15 săli suport, săli de conferinţe şi spaţii colaborative, toate fiind dotate cu cele mai avansate facilităţi de cercetare, echipamente de înaltă performanţă şi infrastructură IT de ultimă generaţie, potrivit unui comunicat de presă al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Institutul se va concentra asupra dezvoltării soluţiilor de IA pentru domenii vitale precum sănătatea, transportul, securitatea cibernetică şi multe altele, contribuind semnificativ la progresul economic şi tehnologic al regiunii, potrivit UTCN.

”Suntem extrem de entuziasmaţi de construirea Institutului de Inteligenţă Artificială în cadrul UTCN. Acesta reprezintă răspunsul nostru la provocările locale, naţionale şi internaţionale în domeniul tehnologiilor inteligenţei artificiale şi ne propunem să îmbunătăţim calitatea vieţii prin intermediul produselor inovatoare cu o valoare adăugată semnificativă. De asemenea, acest institut va facilita colaborarea între echipele de cercetare, studenţi şi cadrele didactice din cadrul Alianţei Europene a Universităţilor Tehnice (European University of Technology EUt), din care face parte şi UTCN.’’, a declarat Vasile Ţopa, rectorului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), în cadrul evenimentului de semnare a contractului de proiectare şi execuţie al Institutului de Inteligenţă Artificială (IA) de la Cluj.

Kesz Construcţii România, care şi-a pus semnătura pe proiecte precum cele din portofoliul One United Pro­perties sau Dedeman, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 179,2 mil. lei, un profit net de 5,2 mil. lei, având un număr mediu de 101 angajaţi, potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments