28.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESAntreprenorul Bogdan Ilie Daniel din Mihai Viteazu, judeţul Cluj, a ajuns la...

Antreprenorul Bogdan Ilie Daniel din Mihai Viteazu, judeţul Cluj, a ajuns la afaceri de aproape 39 mil. euro cu producătorul de preparate din carne CIA Aboliv

Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj, controlat de antreprenorul Bogdan Ilie Daniel, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 191,2 mil. lei (38,7 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor.

CIA Aboliv a obţinut în 2022 un profit net de 15,9 mil. lei (3,2 mil. euro), mai mare cu 15% faţă de anul precedent, conform datelor publi­ce. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 414 angajaţi. CIA Aboliv deţi­ne în loca­li­tatea Mihai Vitea­zu, la apro­xi­mativ 35 de kilo­me­tri de municipiul Cluj-Napoca, o fabrică de pro­ce­sare a cărnii cu o capacitate de producţie de aproximativ 100 de to­ne pe zi, unde se produc diverse sortimente din toată ga­ma de preparate din carne, care sunt prezente în aproape toate reţelele de super­marketuri, cât şi pe piaţa tradiţio­na­lă, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

CIA Aboliv deţine magazine proprii de desfacere a produselor în localităţile clujene Turda, Câmpia Turzii, Mihai Viteazu şi Floreşti, conform informaţiilor de pe site-ul CIA Aboliv. Produsele companiei sunt comercia­lizate sub mărcile Brio, Apetit, Salinate şi PitiCup. Producătorul clujean a ieşit pe piaţă la începutul anului 2017 cu o nouă reţetă de specialităţi de porc crud-uscate, maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda.

Compania a inagurat anul trecut o hală de maturare de 1.094 mp, cu o capacitate de maturare crud-uscate de 29 de tone/săptămână şi o capacitate de feliere şi ambalare de 5 tone/zi, investiţie de 3,5 milioane de euro. CIA Aboliv are o reţea de distribuţie care acoperă principalele judeţe din nord-vestul ţării: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Sibiu şi Mureş, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

CIA Aboliv a fost înfiinţată în anul 1992, în localitatea Mihai Viteazu, cu 20 de angajaţi şi o producţie de aproximativ 500 kg/zi. Compania s-a dezvoltat constant, în urma cererii în creştere pentru produsele proprii. Fabrica s-a extins treptat, liniile de producţie fiind modernizate inclusiv prin accesarea fondurilor Sapard. Acţionarul unic al companiei CIA Aboliv este antreprenorul Bogdan Ilie Daniel, tatăl directorul general, Olivian Bogdan.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments