22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIPremieră mondială: Sistemul de direcție pentru roțile din spate dezvoltat de Schaeffler...

Premieră mondială: Sistemul de direcție pentru roțile din spate dezvoltat de Schaeffler intră în producție

Noul sistem de direcție mecatronic pentru roțile din spate dezvoltat de Schaeffler a marcat debutul producției în serie, aducând o agilitate îmbunătățită în viraje și o manevrabilitate superioară în oraș, noului SUV electric al unui producător renumit de vehicule. Prin adăugarea funcționalității de direcție pe axa din spate, noua tehnologie Schaeffler îmbunătățește capacitatea de manevrare în traficul urban, crește stabilitatea la schimbările de bandă și facilitează parcarea vehiculului.

„Schaeffler a evoluat de la un furnizor de componente pentru sisteme de șasiu, la un furnizor de sisteme complete de direcție”, a declarat Matthias Zink, CEO Automotive Technologies la Schaeffler AG. „Am dezvoltat capacități extinse în jurul sistemelor de direcție în ultimii ani, deoarece vedem acest lucru ca fiind o zonă strategică de creștere pentru afacerea noastră.” Cheia noului sistem de direcție pentru roțile din spate Schaeffler constă în angrenajul planetar cu role – o premieră mondială bazată pe ingineria mecanică de precizie din operațiunile de tehnologie industrială ale companiei. Rezultatul este un sistem extrem de compact, ușor, silențios în funcționare și optimizat pentru integrarea ușoară în vehicul. Acest sistem inovator de direcție a fost bine primit de piață, având primul client la bord și diferiți producători auto dornici să-l implementeze în vehiculele lor. De fapt, se preconizează că și alte modele de vehicule cu sistemul de direcție Schaeffler urmează să intre în producție până la sfârșitul anului 2023, precum și în 2024.


În frunte datorită angrenajului planetar inovator cu role
Sistemul de direcție pentru roțile din spate Schaeffler constă din două subansamble. Primul – și cheia întregului sistem – este un sistem mecanic de precizie cu angrenaj planetar cu role din divizia Industrial a companiei, adaptat în mod special pentru aplicații auto. Al doilea este unitatea de putere, care cuprinde componente electronice, motorul electric și software-ul. Schaeffler dezvoltă sistemul în ansamblu și se ocupă de integrarea acestuia în vehiculele clienților.

Angrenajul planetar cu role distinge sistemul Schaeffler de sistemele de direcție pentru roțile din spate produse de alți producători, care în mod tradițional folosesc mecanisme de propulsie cu șurub trapezoidal. Ca urmare, produsul Schaeffler nu numai că îndeplinește standardele stricte de siguranță Automotive Safety Integrity Level D (ASIL D), dar oferă, de asemenea, o eficiență semnificativ crescută, o reducere a frecării și timpi de reacție mai mici ale sistemului. Acest lucru permite companiei Schaeffler să genereze o mișcare precisă și eficientă a vehiculului. Astfel, este deosebit de avantajos pentru șoferii vehiculelor electrice, deoarece compensează dezavantajele ampatamentului mai lung, necesar pentru poziționarea bateriei încorporate în podea, caracteristică comună vehiculelor de acest tip. Un ampatament mai lung înseamnă un diametru de întoarcere mai mare și, prin urmare, o manevrabilitate redusă. Sistemul de direcție pentru roțile din spate Schaeffler depășește această problemă în mai multe moduri. În primul rând, atunci când vehiculul schimbă benzile la viteze mai mari, sistemul orientează roțile din spate în aceeași direcție cu cele din față, îmbunătățind stabilitatea, manevrabilitatea și siguranța. În al doilea rând, în viraje strânse, sistemul îmbunătățește agilitatea vehiculului prin rotirea roților din spate în direcția opusă a celor din față. Acest lucru creează o reducere virtuală a ampatamentului, permițându-i șoferului să vireze mai ușor în curbă. În același mod, sistemul reduce și diametru de întoarcere a vehiculului, facilitând manevrele, parcarea și virajele de tip U în spațiile strânse din oraș. Și în cele din urmă, tehnologia îmbunătățește capacitățile de intervenție active ale sistemelor automate de asistență la schimbarea benzii.

Mai ușor, mai mic, mai silențios
Alte beneficii ale noului sistem Schaeffler includ o senzație îmbunătățită a direcției, precum și siguranță și confort în timpul deplasării. „Datorită designului său interior optimizat, sistemul nostru de direcție pentru roțile din spate este mai compact și necesită mai puțin spațiu de instalare în vehicul”, a declarat Clément Feltz, Head of Chassis la Schaeffler”. Ca rezultat, producătorii de automobile pot economisi până la 15% din greutate, în comparație cu sistemele alternative.” În plus, întregul design al sistemului a fost optimizat din punct de vedere acustic, făcând mașinile electrice ultra-silențioase de astăzi, mult mai silențioase. Atât sistemul, cât și clienții săi, beneficiază de excelența Schaeffler de lungă durată în ingineria mecanică de precizie.

Călătoria Schaeffler ca furnizor de sisteme de șasiu extrem de sofisticate
Schaeffler poate privi cu mulți ani în urmă, în calitate de furnizor de componente individuale de șasiu – rulmenți de roată, rulmenți pentru amortizoare, rulmenți pentru capacele arcurilor, rulmenți pentru articulații universale și altele similare – pentru industria auto. Dar în 2009, Schaeffler și-a orientat atenția într-o nouă direcție atunci când a început producția în serie a sistemului de acționare a șurubului cu bilă, un produs care se bazează pe know-how-ul ingineriei mecanice de precizie din sculărie. Astăzi, sistemul de propulsie cu șurub cu bilă este o parte integrantă a multor sisteme de șasiu, inclusiv sistemele de direcție electromecanică și frânele. Acest produs a fost urmat în 2015 de lansarea în serie a sistemului de control activ al ruliului Schaeffler. Acesta a fost primul sistem de confort la rulare mecatronic al companiei, cuprinzând componente mecanice de precizie, un motor electric și electronice. A fost, de asemenea, primul mecanism de acționare al șasiului din lume care a intrat în producție în serie, cu variante pentru sistemele de 12V și 48V. Spre deosebire de sistemele pasive de antiruliu, sistemul Schaeffler reduce mișcarea de ruliu, ceea ce îmbunătățește semnificativ stabilitatea vehiculului și confortul în timpul deplasării. Și acum, cu tehnologia de direcție pentru roțile din spate, există încă un sistem mecatronic de șasiu Schaeffler pe șosea.

Există încă o soluție de șasiu Schaeffler care urmează să fie lansată pe piață în acest an. Soluția, primul sistem de servo-direcție electrohidraulic special conceput pentru direcția roților din față a vehiculelor comerciale, va fi utilizat în producția în serie pentru un producător de vehicule din China. Acest sistem va susține inițial automatizarea la Nivelul 2 și ulterior funcțiile de conducere autonomă la niveluri superioare. „Schaeffler a debutat pe piața sistemelor de șasiu cu componente mecanice de precizie. Astăzi, dezvoltăm și fabricăm soluții complete mecatronice de șasiu de toate tipurile, ajungând până la concepte de șasiu rulant complet integrate”, a declarat Clément Feltz. El conduce divizia Automotive Technologies a companiei, care va continua să fie dezvoltată sistematic într-un integrator de sisteme de șasiu pentru producția auto la scară largă și noi forme de mobilitate. Primele componente cheie ale companiei pentru sistemele de direcție steer-by-wire vor intra în producția auto la scară largă la mijlocul acestui deceniu, cu planuri ca sistemele complete steer-by-wire vor urma.

Noul sistem de direcție mecatronic pentru roțile din spate dezvoltat de Schaeffler a marcat debutul producției în serie, aducând o agilitate îmbunătățită în viraje și o manevrabilitate superioară în oraș, noului SUV electric al unui producător renumit de vehicule.
Angrenajul planetar cu role: Inovația tehnologică Schaeffler care diferențiază sistemul de direcție pentru roțile din spate de restul.
Photos: Schaeffler (Daniel Karmann)
Schaeffler ajunge la maturitate ca furnizor de sisteme de direcție mecatronice cu prima sa soluție de direcție pentru roțile din spate.
Angrenajul planetar cu role: Inovația tehnologică Schaeffler care diferențiază sistemul de direcție pentru roțile din spate de restul.
Photos: Schaeffler (SevenM)

Vizitați standul Schaeffler la târgul IAA Mobility 2023 din München: La evenimentul IAA Mobility din acest an, desfășurat la Centrul de Expoziții München, Schaeffler prezintă o gamă completă de noi tehnologii pentru mobilitate sustenabilă, eficientă și confortabilă. Acestea includ soluții pentru livrarea de mărfuri în oraș cu biciclete electrice de tip cargo, un nou sistem de direcție, sisteme de propulsie electrice și pe bază de hidrogen cu eficiență înaltă, noi concepte de mobilitate și multe altele.

Conferința de presă Schaeffler: Luni, 4 septembrie 2023, între 11:00 și 11:20 (CEST): Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG, și Matthias Zink, CEO Automotive Technologies Schaeffler AG, vor adresa mass-mediei la standul Schaeffler din sala B3, standul B40, și online prin transmisie live.

  • Miercuri, 6 septembrie 2023, între 16:00 și 16:45, Scena Principală, Sala A1. Sesiunea: „Towards a Sustainable Automotive Value Chain – Ambiții, provocări și colaborare.” Printre vorbitori se numără și Matthias Zink, CEO Automotive Technologies Schaeffler AG.
  • Joi, 7 septembrie 2023, între 15:00 și 15:45, Visionary Clubhouse, Sala A2. Sesiunea: ” Here to innovate: revoluția necesită cooperare! Gândire disruptivă, noi tehnologii, noi concepte de vehicule – parteneriate ca facilitatori pentru inovație și schimbare.” Printre vorbitori se numără și Ralf Busse, mocci | CIP MOBILITY GmbH; Kersten Heineke, McKinsey Center for Future Mobility; Dennis Müller, Enchilada Franchise AG; și Claus-Dieter Schilling, Schaeffler.

Schaeffler și mocci colaborează, de asemenea, pentru IAA Experience la Summitul IAA din Sala A3. Acolo, pe traseul de ciclism și micromobilitate, vizitatorii vor putea încerca bicicletele electrice cargo mocci echipate cu tehnologie de propulsie dezvoltată de Schaeffler. Experiența IAA este deschisă zilnic între orele 9:00 și 18:00, în perioada 4 septembrie – 8 septembrie.

Schaeffler Group – We pioneer motion

De peste 75 de ani, Grupul Schaeffler promovează inovații și soluții remarcabile în domeniul motion technology. Cu tehnologii, produse și servicii revoluționare pentru mobilitatea electrică, motoare eficiente în CO₂, soluții pentru șasiu, Industria 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea mai eficientă, mai inteligentă și mai sustenabilă – pe parcursul întregului ciclu de viață. Schaeffler, ca si Motion Technology Company, produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații de transmisie și șasiuri, precum și soluții de rulmenți și rulmenți cu alunecare pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 15.8 miliarde EUR în 2022. Cu aproximativ 84.000 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.250 de cereri de brevet în 2022, Schaeffler este a patra cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments