-0.3 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de cabluri cu fibră optică Romcab din Târgu Mureş şi-a redus...

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab din Târgu Mureş şi-a redus pierderile de la 86 mil. lei la 17 mil. lei în primul semestru din 2023

Romcab, producător de cabluri cu fibră optică din Târgu Mureş, a raportat pentru primul semestru din 2023 venituri de 317 mil. lei, în scădere cu 77% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce pierderile s-au redus la 16,7 mil. lei de la 86,2 mil. lei, potrivit raportului semestrial publicat joi seară la Bursa de Valori.

”Veniturile operaţionale înregistrează o scădere importantă în primele 6 luni ale anului 2023 (- 71,84%) faţă de perioada similară a anului anterior în principal pe fondul scăderii vânzărilor de produse finite şi a produselor reziduale (-77,02%), principala componentă a veniturilor operaţionale care se dimineuază de la 1,03 mld. lei în anul 2022 până la 238 mil. lei la data de 30 iunie 2023; vânzările de mărfuri au înregistrat în perioada analizată un avans de 35,56%”, se arată în raportul companiei. Romcab are o capitalizare bursieră de 98 mil. lei.

În condiţiile în care chletuielile operaţionalte au urmat scăderea veniturilor operaţionale, dar într-un procent mai important, rezultatul operaţional la data de 30 iunie 2023 a consemnat o pierdere în sumă de 12 mil. lei faţă de o pierdere de 79,5 mil. lei înregistrată în perioada similară a anului precedent.

Romcab menţionează că în condiţiile în care activitatea financiară generează pierdere, datorată atât diferenţelor nefavorabile de curs valutar rezultate din activitatea societăţii, cât şi cheltuielilor cu dobânzile, rezultatul net realizat la data de 30 iunie 2023 este reprezentat de o pierdere de 16,7 mil. lei.

În primele şase luni Romcab a obţinut şi dezvoltat colaborări cu Helukabel – companie germană, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa europeană de cabluri şi cu U.I. Lapp GmbH – companie germană cu o cifră de afaceri de 1,4 mld. euro în anul 2022. De asemenea, ROMCAB S.A. a reuşit să îşi extindă prezenţa pe următoarele pieţe de desfacere: Polonia (parteneriate încheiate cu W.Eg Polska, Grodno), Croaţia (Wellmax, Cotra), Slovenia (Marchiol, extindere colaborare cu Zikas) etc”.​

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments