-3.3 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCooperativa Agricolă Păstrăvul din Ţara Ta a investit 2 mil. euro într-o...

Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Ţara Ta a investit 2 mil. euro într-o fermă piscicolă pe lacul Oaşa, de pe Transalpina

Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Ţara Ta a deschis o fermă piscicolă pe lacul Oaşa, al doilea cel mai mare lac artificial din România, în urma unor investiţii de două milioane de euro, bani veniţi atât din fonduri europene, cât şi din surse proprii.

Ferma piscicolă va avea o capacitate anuală de 360 de tone, care se va extinde până la 800 de tone în următorii ani, spune Vasile Todosia, preşedinte şi membru fondator al Cooperativei Păstrăvul din Ţara Ta, iar păstrăvul din lacul Oaşa va ajunge exclusiv pe rafturile magazinelor Carrefour din ţară.

”Ferma piscicolă pe care o inaugurăm la Oaşa este încununarea unor eforturi susţinute ale tuturor celor implicaţi şi, în acelaşi timp, un proiect de viitor, susţinut de autorităţile locale, care va contribui semnificativ la dezvoltarea zonei şi la ridicarea standardelor de protecţie a mediului în piscicultura din România. Având ca piaţă de desfacere Carrefour România, cu reţeaua sa de peste 400 de magazine la nivel naţional, păstrăvul de Oaşa va deveni accesibil pentru clienţii din toate regiunile ţării”, a spus Vasile Todosia, preşedinte şi membru fondator al Cooperativei Păstrăvul din Ţara Ta

Ferma piscicolă Oaşa este situată la altitudinea de 1.400 de metri în Munţii Şureanu, la limita dintre judeţele Sibiu şi Alba, pe Transalpina. De aici, către magazinele Carrefour din ţară vor pleca produse precum păstrăvul curcubeu eviscerat pe gheaţă şi păstrăvul somonat pe gheaţă. Colaborarea cu fermierii de la Oaşa este una de lungă durată pentru Carrefour, care dezvoltă cu acelaşi furnizor şi proiectul Filiera Calităţii – păstrăvul eviscerat Zăganu.

În prezent, aproximativ 100 de furnizori români livrează către Carrefour carne de origine românească, dintre care peste 25 livrează peşte şi alţi 40 livrează carne de porc, vită, oaie, pasăre şi iepure.

Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Ţara Ta a fost înfiinţată în 2020, la iniţiativa a şase membri fondatori şi are ca scop revitalizarea sectorului piscicol, prin îmbunătăţirea calităţii produselor din peşte şi protejarea intereselor fermierilor, prin optimizarea activităţii economice.

Cooperativa este formată din companiile Păstrăvăria Valea Stânii Zăganu, Salmontana, Vision Progress Consulting, Mario Piscicola, Păstrăv de Făgăraş şi Romavet Investment. Aceaştia operează ferme şi unităţi moderne în diferite localităţi din ţară.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments