20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIOrange a semnat cu ENGIE un acord de achiziţie de energie pe...

Orange a semnat cu ENGIE un acord de achiziţie de energie pe şase ani

Grupul Orange România, care include Orange România, Orange Romania Communications şi NextGen Communications, a semnat cu ENGIE România un contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement), pe şase ani, prin care urmează să-şi acopere 30 GWh din necesarul anual de energie electrică cu energie verde provenită din tehnologie solară.

Prin semnarea acordului vPPA, Orange şi ENGIE Romania s-au asociat într-un proiect comun care sprijină companiile Orange din România în atingerea neutralităţii emisiilor de carbon până în 2040, ţinta stabilită prin planul strategic al Grupului Orange – Lead the Future.

Prin acest demers, România se alătură celorlalte ţări din perimetrul Europe7, unde, în 2023, Orange a asigurat un volum solid de 80% de energie verde (Spania, Belgia, Luxembourg, Slovacia, Polonia, România, Moldova), spun oficialii companiei.

”Suntem aliniaţi la obiectivele Grupului Orange şi continuăm să integrăm sustenabilitatea în centrul acţiunilor noastre, pentru a ne reduce impactul asupra mediului. Decarbonizarea şi utilizarea mai multor surse de energie regenerabilă şi durabilă reprezintă o prioritate pentru noi, alături de folosirea resurselor în mod eficient, prin reutilizare şi reciclare. Astfel, semnarea contractului de tip vPPA cu ENGIE Romania este încă un pas important din angajamentul pe termen lung pe care Orange şi l-a asumat, de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societăţii”, spune Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Virtual PPA (vPPA) este un contract pe termen lung semnat între un dezvoltator de energie regenerabilă şi un cumpărător interesat. Prin acest demers se acoperă riscurile de tranzacţionare viitoare legate de fluctuaţiile de preţuri pe piaţa de energie (hedging) şi, în acelaşi timp, se oferă garanţia (prin transferul de certificate de garanţie de origine de la dezvoltator) că energia alocată cumpărătorului provine din surse regenerabile.

”Contractele de tip vPPA, aşa cum este cel semnat între ENGIE Romania şi Orange, sunt o exemplificare a strategiei grupului nostru de a le propune clienţilor energie electrică verde şi de a le oferi predictibilitate asupra costurilor cu energia, fiind un bun exemplu despre cum, într-o piaţă cu fluctuaţii mari de preţuri cum este aceea a energiei, companiile se pot asigura, prin acest tip de contract, că desfăşoară o activitate sustenabilă economic şi din perspectiva obiectivelor de mediu”, adaugă Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

În 2022, Orange România a lansat un program ce se derulează pe o perioadă de 4 ani prin care va instala panouri solare pe 300 de site-uri de reţea şi pe 4 centre de interconectare comunicaţii şi centre de date. La acest moment, pe 3 centre de interconectare din Constanţa, Braşov şi Timişoara au fost instalate aproximativ 650 de panouri solare şi 133 de site-uri de reţea au deja funcţionale panouri solare.

De asemenea, anul trecut, Orange România şi-a redus consumul de energie cu aproximativ 4GWh prin acţiuni ce au vizat înlocuirea surselor de curent continuu de pe locaţiile Orange cu unele de generaţie mai nouă, care sunt mai eficiente energetic, a decomisionat echipamente IT sau de reţea învechite tehnologic, pe care le-a înlocuit cu unele noi, şi a implementat soluţii de reducere a consumului de energie pe echipamentul radio în funcţie de tehnologie, timp şi trafic.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments