23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURISchaeffler România dezvoltă un nou robot de sudură pentru rulmenți de dimensiuni...

Schaeffler România dezvoltă un nou robot de sudură pentru rulmenți de dimensiuni mari

Schaeffler este o companie care promovează prin inovații și soluții remarcabile domeniile mișcării și cel al mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și sustenabile. Angajații Schaeffler trăiesc în mod activ această cultură, fiind importanți generatori de idei și soluții noi, indiferent de aria în care operează.

Un exemplu de cel mai înalt nivel în acest sens este dat de locația de la Brașov unde a fost  dezvoltat primul robot de sudură pentru rulmenți industriali din Grupul Schaeffler, Automated WIG welding cell.

Soluție de automatizare

Robotul de sudură are un rol important în procesul de producție, deoarece ușurează munca sudorilor și riscurile, asigurând un grad mai ridicat de siguranță. Rolul robotului este de a suda, dar și de a verifica dacă sudura efectuată este conformă. Cerințele de înaltă calitate au fost de mult timp unul dintre punctele forte esențiale ale Schaeffler și o garanție pentru succesul global al companiei. Încorporarea acestor aspecte de la bun început în procesele de producție oferă garanția unor produse conforme și de calitate superioară.

Această soluție de automatizare este implementată ca și sistem de suport pentru operațiile de sudură. Operatorul menține sarcina de a încărca și a descărca rulmentul supus procesului de sudură, dar și de a supraveghea și verifica dacă totul se desfășoară în parametrii normali.

Inspirația acestei inovații se regăsește într-un proiect desfășurat în 2018-2019 în Grupul Schaeffler, intitulat “Process changeover for welding of pin-cages”. Prin acest proces s-a înlocuit tradiționalul procedeu manual de sudură MMA (Manual Metal Arc) cu noul tip de sudură WIG (Wolfram Inert Gas), după ce acesta s-a dovedit a fi net superior în cadrul proiectului desfășurat. În proiect s-a testat, comparat și analizat distructiv și nedistructiv cele două procese, cu rezultat clar în favoarea procesului WIG. Printre avantaje se numără de la eliminarea contaminării rulmenților cu particule până la o sudură mai calitativă și mai eficientă.

Din testările realizate a rezultat și faptul că noua tehnică de sudură reprezintă un proces foarte bun pentru automatizări și robotizări, fiind astfel folosit și la robotul implementat la Brașov. Robotul este prevăzut cu două camere performante: o cameră 3D pentru măsurarea și controlul calității și o cameră 2D pentru poziționarea și reglarea rulmentului pe bancul de sudură. Programat în prealabil pentru procesul ce trebuie să îl efectueze, după poziționarea corectă, robotul realizează tot procesul automatizat.

Acesta se folosește în fabrica de la Brașov pentru producția rulmenților de până la 1.800 mm, pentru aplicații din industria eoliană și industria grea pentru clienții globali Schaeffler România.

„Această inovație a de la Brașov a Grupului Schaeffler este o dovadă a potențialului și a angajamentului Schaeffler România față de inovație, digitalizare și tehnologie de ultimă generație. Această inovație nu numai că demonstrează competențele experților de la Brașov, care au cel mai înalt grad de înțelegere a sistemului și procedurilor de producție, ci și faptul că Schaeffler România poate contribui semnificativ la dezvoltarea și crearea unor produse și soluții de automatizare și digitalizare de calitate superioară, care să răspundă nevoilor clienților săi la nivel global.” spune dl Ștefan Gulacsi-Gologan, Director General Schaeffler România.

Schaeffler România este una dintre locațiile de top de producție ale Grupului Schaeffler, nu doar din punct de vedere al producției de componente pentru sectorul industrial și cel auto, ci și prin inovații.  Atât specialiștii din producție cât și inginerii care lucrează în centrul R&D Schaeffler România sunt mereu în căutare și dezvoltare de soluții și inovații noi, iar acest lucru se reflectă în cele peste 450 de aplicații de brevet transmise din 2006 și până în prezent, dintre care peste 270 au și fost implementate în procesele de producție. Prin toate aceste aplicații, compania își consolidează poziția de inovator în domeniul mobilității și sustenabilității.

Primul robot de sudură dezvoltat în Schaeffler România este pregătit să ușureze procesele din producție.

De peste 75 de ani, Grupul Schaeffler promovează inovații și soluții remarcabile în domeniul motion technology. Cu tehnologii, produse și servicii revoluționare pentru mobilitatea electrică, motoare eficiente în CO₂, soluții pentru șasiu, Industria 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea mai eficientă, mai inteligentă și mai sustenabilă – pe parcursul întregului ciclu de viață. Schaeffler, ca si Motion Technology Company, produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații de transmisie și șasiuri, precum și soluții de rulmenți și rulmenți cu alunecare pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 15.8 miliarde EUR în 2022. Cu aproximativ 84.000 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.250 de cereri de brevet în 2022, Schaeffler este a patra cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments