Fryday, lanţul românesc de fast-food fondat de antreprenorul Lucian Florea, va ajunge până la finalul lunii noiembrie la opt restaurante la doar patru ani de la deschiderea businessului. Antreprenorul aşteaptă afaceri de 5 milioane euro, dublu faţă de anul trecut, potrivit Ziarului Financiar.
”Avem o desfăşurare de forţe. În următoarele 90 de zile vom deschide trei restaurante, iar investiţia se ridică la peste 1,2 milioane euro. Vrem să fim primul business românesc care se luptă cu mai marii industriei”, a spus Lucian Florea, citat de ZF.
Cele trei restaurante vor fi deschise în perioada 23 august- 23 noiembrie în Alba Iulia, Craiova şi Oradea. Lanţul de restaurante are cinci localuri până acum situate în mall-urile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Arad. Antreprenorul urmează să mai deschidă şi restaurante stradale, cu drive thru, în Vaslui şi Ploieşti în următoarea perioadă.
Pentru anul viitor, antreprenorul îşi doreşte deschiderea a încă şase restaurante şi o creştere de 50% a cifrei de afaceri. Planurile start-up-ului însă nu se opresc aici, iar antreprenorul îşi doreşte să ducă Fryday şi în afara graniţelor. Investiţia într-un astfel de restaurant este între 340.000 euro şi 400.000 euro.