16.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIBT completează cu 190 mil. euro programul de emisiuni de obligaţiuni

BT completează cu 190 mil. euro programul de emisiuni de obligaţiuni

Grupul financiar Banca Transilvania (simbol bursier TLV) completează cu 190 de milioane de euro programul de atragere de capital pentru finanţarea economiei prin emiterea de obligaţiuni, ajungând astfel la aproape 1 miliard de euro, potrivit unui raport publicat de bancă la Bursa de Valori Bucureşti. 

”Completăm emisiunea de obligaţiuni cu această nouă etapă pentru că dorim să întărim baza de instrumente de pasive eligibile şi structura bilanţieră, în condiţiile în care am atras atenţia unor investitori importanţi şi noi pe piaţa noastră, la un preţ atractiv, care ne optimizează randamentul mediu al programului. Suntem mulţumiţi de cum a decurs programul şi suntem optimişti în ceea ce priveşte perioada următoare”, spune Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania. 

Emisiunea debut BT de obligaţiuni a fost lansată în aprilie 2023, când a atras 500 de milioane de euro de la investitori în doar câteva ore, investitorii plasând ordine de peste 850 de milioane de euro. Aceasta a marcat debutul Băncii Transilvania pe piaţa internaţională. 

BT a suplimentat emisiunea internaţională de obligaţiuni cu 100 de milioane de euro în iunie, ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituţionali cu privire la prima emisiune de obligaţiuni.  Banca Transilvania a primit de asemenea 200 de milioane de euro de la IFC şi Asian Infrastructure Investment Bank, în iulie, ca parte a unui pachet de obligaţiuni subordonate. Finanţarea este de tipul datorie subordonată şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti. 

Obligaţiunile sunt eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL – Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities). Acestea contribuie, conform standardelor europene privind băncile, la asigurarea permanentă a unui nivel optim de fonduri, distincte de depozitele clienţilor care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare. Banca Transilvania are o capitalizare de 15,9 mld. lei. Acţiunile TLV se tranzacţionează în creştere cu 10% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,1 mld. lei, arată datele BVB.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments