20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Stoichiţă din Hunedoara estimează afaceri de 5 mil. lei pentru cea...

Familia Stoichiţă din Hunedoara estimează afaceri de 5 mil. lei pentru cea mai mare platformă online de ţesături

Familia Stoichiţă din Hunedoara a înfiinţat, la începutul anilor ’90, UNICO S, un business cu ţesă­turi aduse din im­port, iar între timp a inclus în gamă şi produse fabricate în România, acestea însemnând astăzi circa 30% din portofoliul actual, care numără în total peste 2.000 de produse, potrivit Ziarului Financiar.

Firma înfiinţată de familia Stoichiţă are sediul în Hunedoara, însă îşi desfăşoară acti­vitatea la Timişoara, acolo unde se află şi un showroom. Anul acesta, fondatorii aşteap­tă afaceri de 5 mil. lei, plus 40%, iar în 2024 plă­nuiesc deschiderea celui de-al doilea show­room din Timişoara.

”Am pornit în 1992 ca un business de familie ce se axa pe com­po­nen­ta B2B, vânzare en-gros de ţesături atât de la fabricile din România, cât şi din import. În 2011, am trecut în online prin deschiderea primului site, urmând ca doi ani mai târziu să îl lansăm pe al doilea. Între timp, afacerea a crescut, iar astăzi componenta B2C reprezin­tă circa 70% din totalul cifrei de afaceri. Portofoliul de produse a crescut de la 100, cu cât am pornit iniţial, la peste 2.000 de articole în prezent”, a spus Marius Stoichiţă, cofon­dator al companiei UNICO S, citat de ZF.

Produsele UNICO S se vând în prezent prin intermediul a patru site-uri în România – etesaturi.ro, tesaturi-textile.ro, textil-outlet.ro şi unicos.ro -, precum şi într-un magazin online din Ungaria. Acestea, menţionează el, au ajuns până acum la aproximativ 10.000 de clienţi. Cele mai căutate ţesături, mai adaugă cofondatorul afacerii, diferă în funcţie de perioada anului. Din ianuarie până în aprilie, predomină ţesăturile din bumbac, urmând ca din iunie ţesăturile pentru rochii de ocazie precum dantele, broderii, tafta sau satin să fie cele mai solicitate.

Cele mai ieftine sunt ţesăturile sintetice pentru căptuşeli, care pornesc de la 4,9 lei pe metru liniar, iar cele mai scumpe sunt cele din dantelă aduse din Dubai, având preţul de 249,9 lei pe metru liniar. UNICO S lucrează cu circa 100 de furnizori din toată lumea.

”Circa 30% din ţesături sunt din Romania, încă mai avem fabrici şi aici – majoritatea noi şi cu tehnologie de ultimă generaţie. Însă, majoritatea ţesăturilor sunt aduse din străinătate – Germania, Austria, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Polonia, Cehia, Slovenia, Italia, Turcia, Pakistan sau China”, a mai spus Marius Stoichiţă.

Deschiderea noului showroom de la Timişoara, planificată pentru anul următor, va necesita o investiţie de peste 500.000 de euro, afirmă el, iar fondurile vor veni din surse proprii. Cel de-al doilea showroom urmează să se întindă pe o suprafaţă cuprinsă între 400 şi 600 de metri pătraţi. Deschiderea noului spaţiu va permite extinderea portofoliului cu noi categorii de produse.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments