22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALWizz Air a transportat anul trecut 8,5 milioane de pasageri dinspre şi...

Wizz Air a transportat anul trecut 8,5 milioane de pasageri dinspre şi înspre România

Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local, a înregistrat anul trecut 8,5 milioane de pasageri dinspre şi înspre România, dintre care jumătate au fost transportaţi din şi către Bucureşti. În 2019, compania a avut 9 milioane de pasageri spre şi dinspre aeroporturile locale.

Anul trecut, compania ungară a operat 189 de rute, cu 29 mai multe faţă de anul anterior. Compania a operat anul trecut din Bacău, Cluj-Napoca, Craiova, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Timişoara. Totodată, Bucureştiul a devenit cea mai mare bază operaţională Wizz Air din întreaga reţea, datorită alocării celei de-a 16-a aeronave în decembrie 2022.

Cu toate acestea, la începutul acestui an compania a decis să renunţe la baza din Bacău şi să folosească capacitatea disponibilă către alte rute cu o cerere mai ridicată. În prezent, Wizz Air mai operează din Bacău curse doar către Londra –Luton.

Odată cu căderea Blue Air, care şi-a anulat toate cursele începând cu data de 6 septembrie 2022, Wizz Air a pierdut un competitor, ceea ce i-a dat voie să preia monopolul asupra pieţei locale. Compania a făcut mai multe anunţuri de introducere a unor rute noi, însă în acelaşi timp a renunţat la mai multe rute operate de pe aeroporturile locale. După un an marcat de război şi de o criză a industriei aviatice, zborurile de pe întreg continentul au fost perturbate în vara anului trecut, lucru care se întâmplă şi în acest an. Wizz Air a anulat şi întârziat mai multe curse în ultimele luni, însă reprezentanţii companiei sunt optimişti totuşi pentru vara acestui an.

”Încercăm cât de mult posibil să facem faţă acestei veri, nu va fi la fel de dificilă precum vara trecută. Există anumite întârzieri sau anulări ale zborurilor care nu ţin neapărat de Wizz Air, toate companiile aeriene au aceste probleme, Wizz Air este prezentă peste tot în România”, spune Valeria Bragarenco, corporate communications manager la Wizz Air, subliniind că operatorul ungar are cele mai multe zboruri de pe plan local, de aceea şansele să aibă cele mai multe întârzieri sunt foarte mari.

Din luna august, Wizz Air a anunţat că va opera curse şi de pe cel mai nou aeroport din România, Aeroportul Braşov. Astfel, compania va opera din Braşov curse către Londra – Luton, care vor opera în zilele de luni, miercuri şi vineri, dar şi către Dortmund, în fiecare marţi şi sâmbătă, începând cu luna septembrie. Wizz Air este a doua companie aeriană după Dan Air  care va zbura spre şi dinspre Aeroportul Braşov.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments