10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrecii de la PPC, care au preluat Enel România, anunţă profit net...

Grecii de la PPC, care au preluat Enel România, anunţă profit net de 181,5 mil. euro în S1/2023

Grupul grec Public Power Corporation (PPC), care a preluat în acest an activele Enel din România, anunţă că înregistrat o creştere a profitabilităţii operaţionale în primele şase ale anului, pe fondul diminuării cheltuielilor operaţionale şi în principal a achiziţiilor de energie, gaze naturale şi a cheltuielilor cu emisiile de dioxid de carbon.

Astfel, EBITDA recurentă s-a ridicat la 589,7 milioane euro, în creştere cu 160,4 milioane euro (37%) faţă de primul semestru al anului trecut, în timp ce profitul înainte de taxe s-a ridicat la 270,6 milioane euro, faţă de 1,9 milioane euro în S1/ 2022, evoluţie determinată de vânzarea integrală a participaţiei deţinute de PPC în subsidiara Metalignitiki SA către statul grec. Prin urmare, profitul net al grupului a atins 181,5 milioane euro în S182023, faţă de o pierdere netă de 11,1 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Rezultatele financiare din primele şase luni reflectă performanţa noastră semnificativ îmbunătăţită faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o creştere a rentabilităţii operaţionale, dar şi cu investiţii în tehnologii mai curate, proiecte de digitalizare şi modernizarea reţelei de distribuţie. Continuăm evoluţia, precum şi implementarea planului nostru strategic de business, atât organic, cât şi prin colaborări. În prezent, avem proiecte de energie regenerabilă de 1,6 GW, aflate în funcţiune sau în fază de construcţie, ceea ce corespunde cu aproximativ 30% din ţinta noastră de 5GW pentru 2026”, spune Georgios Stassis, Preşedinte şi CEO al Grupului PPC. 

În România, grupul a semnat recent un acord cu subsidiarele europene ale Lukoil pentru achiziţia integrală a Land Power SRL, companie care deţine un parc eolian cu o capacitate de 84 MW în România. Acordul a fost operat de subsidiara PPC Renewables S.A, în urma unei licitaţii internaţionale, iar finalizarea tranzacţiei este estimată să aibă loc în ultimul trimestru al acestui an.

Parcul eolian care reprezintă obiectul vân­zării se întinde pe raza localităţilor Dorobanţu şi Topolog din judeţul Tulcea şi generează peste 200 GWh pe an.

”În România, una dintre pieţele strategice în care dorim să creştem, am semnat recent un acord pentru achiziţia unui parc eolian cu o capacitate totală de 84 MW, în regiunea cu cel mai mare potenţial eolian din ţară”, adaugă Georgios Stassis.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments