10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIGrupul BCR a încheiat primul semestru cu un profit net de 1,11...

Grupul BCR a încheiat primul semestru cu un profit net de 1,11 mld.lei, plus 6,6%

Grupul BCR a înregistrat în primul semestru al anului un profit net de 1,11 miliarde lei (225 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară din 2022, pe fondul unei performanţe operaţionale îmbunatăţite, susţinută de un volum mai mare de afaceri cu clienţii.

”La BCR, prioritizăm construirea de prosperitate prin educaţie financiară pusă în practică. Iar asta porneşte de la investiţiile pe care le facem în programe şi instrumente de planificare financiară, dar şi de la modul în care oamenii înţeleg şi aplică principiile financiare. De aceea, ne bucurăm să avem peste 140.000 de clienţi care au trecut printr-o sesiune de financial coach în unităţile BCR, dar şi peste 630.000 de oameni care au participat la cursurile Şcoala de Bani. În plus, ne-am asumat demersul de accelerare a gradului de bancarizare şi a nivelului de cunoştinţe financiare în mediul rural. Pentru că rolul nostru este să fim un coach financiar pentru România, care facilitează dezvoltarea şi siguranţa financiară la nivelul întregii populaţii.”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Profitul operaţional al grupului a crescut cu 20,6%, pâna la 1,5 miliarde lei (310 milioane de euro), în condiţiile în care venitul operaţional s-a majorat cu 16,9%, la 2,53 miliarde lei (514,2 milioane de euro). Venitul net din dobânzi a crescut cu 30% până la 1,77 miliarde lei (358,8 milioane de euro), determinat de un volum mai mare de business împreună cu dobânzi mai mari pe piaţa monetară.

”În S1 2023, am finanţat companii care creează mai mult de 224.000 locuri de muncă. Şi am avut ocazia să discutăm cu antreprenorii despre transformarea lanţurilor industriale, investiţii în capitalul uman şi surse alternative de finanţare. Cu fiecare dintre aceste interacţiuni, am avut ocazia să facem un salt strategic spre dezvoltarea unei societăţi unde oamenii sunt mai încrezători, mai informaţi şi mai capabili să-şi atingă obiectivele financiare proprii”, a mai spus Segiu Manea.

În ceea ce priveşte creditarea, stocul de credite ipotecare standard (Casa Mea) acordate în moneda locală, cât şi stocul de credite de consum negarantate (inclusiv carduri de credit şi descoperit de cont) au crescut cu aproximativ 5% an pe an. În activitatea de creditare retail, BCR a acordat credite noi pentru persoane fizice şi microîntreprinderi de 3,7 miliarde de lei în S1 2023. Banca a acordat aproximativ 90.000 finanţări pentru persoane fizice în S1 2023..

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments