20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFlorea Grup din Alba a avut afaceri de peste 213 mil. lei...

Florea Grup din Alba a avut afaceri de peste 213 mil. lei în 2022, plus 29%

Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup din Alba a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 213,3 mil. lei (43,2 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 31,7 mil. lei (6,4 mil. euro), mai mare cu 24% faţă de anul precedent, conform datelor publice. Florea Grup a ajuns în 2022 la un număr mediu de 556 de angajaţi.

Compania a inaugurat anul trecut o fabrică nouă de pavaje la Roman, judeţul Neamţ, sub eticheta diviziei Petra Pavaje, o investiţie de 10 milioane de euro. Decizia de a merge cu activitatea de producţie în acea zonă a ţării a fost bazată pe premisa că, în domeniul materialelor de con­strucţii proximitatea este esenţială, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Florea Grup deţine în prezent patru fabrici, în judeţele Alba, Prahova, Arad şi Neamţ, dar şi mai multe depozite.

Printre direcţiile de investiţii ale companiei în 2022 s-a regăsit şi energia verde, un sector în care, în urma unei investiţii de 3 milioane de euro, a instalat panouri fotovoltaice pe toate cele patru fabrici Petra Pavaje, precum şi pe cele două hoteluri pe care le deţine – Hotel Transilvania şi Hotel Astoria. Astfel, fabricile şi hotelurile au până la 40% autonomie energetică datorită parcurilor fotovoltaice. De asemenea, grupul Florea a achiziţionat 60 de autoturisme electrice şi a montat staţii de încărcare.

Florea Grup, o afacere fondată de fraţii Marcel şi David Florea, produce pavele în patru fabrici, situate în Alba Iulia (unde s-a şi înfiinţat brandul Petra Pavaje în 2017), la Strejnicu (langă Ploieşti), la Arad şi la Roman (judeţul Neamţ). Pe lângă pavele, Florea Grup mai activează şi în alte sectoare ale construcţiilor, precum turnarea asfaltului şi operarea unei cariere proprii de piatră.

Compania Florea Grup a fost înfiinţată în anul 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments