10.6 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 28, 2025
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTeraSteel din Bistriţa mizează anul acesta pe afaceri de 400 mil. lei

TeraSteel din Bistriţa mizează anul acesta pe afaceri de 400 mil. lei

TeraSteel, companie care face parte din grupul irlandez Kingspan, şi-a bugetat atingerea unei cifre de afaceri de 396 de milioane de lei în 2023, ceea ce ar însemna o creştere de 4% faţă de cele de 380 de milioane de lei de anul trecut, potrivit Ziarului Financiar.

Compania a încheiat anul 2022 cu un profit de 38 de milioane de lei şi cu 124 de angajaţi, aceste rezultate fiind aferente doar activităţii din România. TeraSteel mai are însă o fabrică şi în Serbia, la Leskovac, unde mai lucrează alţi circa 80 de oameni.

Bugetul de investiţii al companiei pentru acest an este de aproape 50 de milioane de lei, în condiţiile în care unul dintre planurile TeraSteel este extinderea cu o fabrică nouă lângă Bucureşti, la Lehliu Gară. Acolo va fi nevoie de alţi circa 60-65 de oameni. După această investiţie, compania va veni în piaţă cu un surplus de aproximativ 1,8 milioane de metri pătraţi de panouri sandwich, pe care le va vinde nu doar în România, ci şi la export.

Fabrica va fi gata în trimestrul al doilea sau al treilea din 2024, iar investiţia totală estimată este de 20 de milioane de euro, după cum spuneau reprezentanţii TeraSteel la începutul acestui an. Noua fabrică se va alătura celor două pe care TeraSteel le are deja la Bistriţa şi celei pe care a inaugurat-o în 2017 în Serbia, la Leskovac.

La Bistriţa, TeraSteel produce panouri sandwich şi profiluri zincate, iar în Serbia doar panouri sandwich. Din cele două fabrici, compania exportă în 25 de ţări, ajungând până în Suedia, Finlanda şi chiar în Kazahstan. Până în 2020, TeraSteel a fost parte din grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii.

În urmă cu aproape trei ani însă, compania a fost preluată de grupul irlandez Kingspan, alături de Wetterbest, producător de acoperişuri metalice. Kingspan, cu afaceri de peste 10 miliarde de euro la nivel mondial, a plătit 373 de milioane de lei pentru cele două companii.

TeraSteel livrează hale la cheie, complete, pentru jucători mici, iar potenţial este în continuare peste tot în ţară, deoarece oamenii investesc şi dezvoltă, chiar şi cu multe incertitudini la orizont. Tocmai de aceea, planul TeraSteel este să intre şi pe sectorul civil, cu case prefabricate şi cu containere.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments