Vinifera Eco Zem, compania din spatele brandului Casa de vinuri Zaig, a intrat timid cu vinurile în retail şi speră să ajungă în curând să vândă la nivel naţional, iar în următorul an sau peste doi ani îşi propune să îşi dubleze suprafaţa cultivată cu viţă-de-vie şi să investească în turismul viticol, potrivit Ziarului Financiar.
”În acest moment ne-am asigurat nişte suprafeţe şi peste un an sau doi vrem să ne extindem, undeva cu 15-20 de hectare, să ajungem la o suprafaţă de 30-35 de hectare. Deja am cumpărat, în mare parte, terenurile care sunt în poziţii ideale pentru cultura de viţă de vie. Este foarte importantă expunerea – ne uităm la o expunere cât mai sudică, solul şi tehnica cu care vei lucra în zona respectivă”, a spus Eckehardt Zaig, acţionar al Vinifera Eco Zem, citat de ZF.
Compania Vinifera Eco Zem are o plantaţie de viţă-de-vie în localitatea Teaca din judeţul Bistriţa, recunoscută ca ţinutul saşilor. De altfel, Eckerhardt Zaig a afirmat că este unul dintre ultimii saşi din regiune. El a construit propria cramă, cu dotări moderne, în urmă cu cinci ani alături de partenerul său de afaceri Petre Moldovan. Vinurile companiei au certificare DOC Lechinţa – Teaca. Eckehardt Zaig a adăugat că podgoria Lechinţa e într-o zonă rece, iar vinurile au o aciditate ridicată, mineralitate şi arome mult mai bine conturate faţă de alte zone ale ţării.
Printre soiurile de struguri cultivate de Vinifera Eco Zem se numără Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Neuburger, Traminer, Fetească Neagră, Pinot Noir sau Feteasca Regală, potrivit datelor de pe site-ul companiei. În prezent, vinurile companiei se vând în HoReCa şi în urmă cu o săptămână a început livrarea produselor şi în retail, urmând ca în viitor să cucerească şi piaţa străină.