10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAntreprenorul Lehel András a preluat toate cele opt magazine şi două depozite...

Antreprenorul Lehel András a preluat toate cele opt magazine şi două depozite Ambient

APC Universal Partner, companie deţinută de antreprenorul Lehel András, a cumpărat la licitaţie brandul maga­zinelor de materiale de construcţii Ambient, al companiei cu acelaşi nume care a intrat în faliment. Totodată, APC Universal Partner, care deţinea deja patru spaţii Ambient, a preluat şi celelalte patru magazine de la firma Profelis C&V din Sibiu, plus două depozite, devenind astfel unicul operator al spaţiilor Ambient, potrivit Ziarului Financiar.

”La sfârşitul anului 2022, a apărut oportunitatea de a achiziţiona brandul Ambient. Astfel, APC Universal Partner SRL a participat la licitaţia organizată de societatea Ambient SA şi a devenit proprietarul mărcii Ambient, iar acest aspect s-a reflectat ulterior în transferul dreptului de proprietate intelectuală înregistrat la OSIM, începând cu data de 31 martie 2023”, spune Lehel András, citat de ZF.

Decizia de achiziţie a acestui brand a fost luată ca urmare a rezultatelor bune obţinute de magazinele APC Universal Partner SRL, operate în arealul judeţelor în care a funcţionat în trecut compania Ambient SA. Pentru următorii ani, APC Universal Partner are în plan extinderea actualei sale reţele.

Firma Profelis C&V din Sibiu este deţinută de Vasile Bucurenciu. Avizul Consiliului Concurenţei a fost acordat pe 4 iulie 2023, iar în urma tranzacţiei, APC Universal Partner operează o reţea de opt magazine de retail şi două depozite de materiale de construcţii, amenajări şi finisaje, cu o cifră de afaceri de peste 300 milioane lei, pe un areal de şapte judeţe. Astfel, pe lângă Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sibiu, unde APC Universal Partner există deja, firma va activa şi în judeţele Alba, Cluj, Hunedoara şi Vâlcea. Toate spaţiile sunt închiriate. Compania APC Universal Partner SRL a fost fondată în 2016 şi se ocupă de comerţul cu materiale de construcţii şi amenajări interioare.

Ambient SA a intrat în faliment în 2021 şi a încercat de mai multe ori să vândă brandul cu acelaşi nume, ca parte a procesului de valorificare a bunurilor. Compania, fondată de antreprenorul Ioan Ciolan, a intrat în procedura de faliment pe 11 martie 2021, potrivit unei decizii a Tribunalului Sibiu, deoarece ajunsese în incapacitate de plată faţă de furnizori, iar situaţia s-a agravat din cauza pandemiei. În perioada sa de glorie, 2008, Ambient înregistra afaceri de peste 850 de milioane de lei şi avea peste 2.500 de angajaţi. Toate magazinele sub brandul Ambient au fost francizate în ultimii ani.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments