2.7 C
Cluj-Napoca
luni, decembrie 11, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTransilvania Construcţii demarează anul viitor instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişul parcului industrial...

Transilvania Construcţii demarează anul viitor instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişul parcului industrial din Oradea

Transilvania Construcţii din Cluj-Napoca, o companie care dezvoltă, deţine şi administrează proprietăţi in­dustriale sub reţeaua TRC Parks, a bugetat o investiţie de circa un milion de euro pentru a dota cu energie regenerabilă unul dintre parcurile sale, TRC Park Oradea Vest, cu o suprafaţă de cinci hectare. Acest demers vine după ce compania a început deja o investiţie similară pentru TRC Park Cluj, potrivit Ziarului Financiar.

”Este un proiect de mo­dernizare integrală a clădirilor existente şi include dezvoltarea unui nou depozit clasa A. Din punct de vedere al sustenabilităţii, se vor implementa staţii de încărcare electrice, panouri fotovoltaice pe clădiri, iluminat smart LED şi spaţii verzi pentru clienţi”, spune Andrei Timofte, director general la Transilvania Construcţii, citat de ZF.

Începerea lucrărilor pentru parcul din Oradea este prevăzut să aibă loc în trimestrul al doilea din 2024. În Oradea, Transilvania Construcţii mai deţine un proiect, în zona de est. În următorii cinci ani, Transilvania Construcţii vrea să investească zece milioane de euro în producţia de energie verde, prin instalarea de panouri solare pe acoperişurile depozitelor în toate cele opt parcuri pe care le deţine, dar şi în cele care vor fi dezvoltate în continuare.

Primul proiect care va produce energie verde este TRC Park Cluj, un parc cu cinci clădiri însumând 42.000 de metri pătraţi închiriabili, unde lucrările de implementare a panourilor fotovoltaice au început deja şi au ca termen de finalizare sfârşitul lunii iulie din acest an. Proiectul presupune instalarea unei centrale fotovoltaice de 1000 kWp, care va produce anual 1.156 MWh de energie verde. Acesta este primul proiect în care Transilvania Construcţii va implementa infrastructură pentru producţia de energie verde. Printre chiriaşii parcului din Cluj se numără DB Schenker, Purmo, DPD, Pilkington Automotive, Pipelife Romania şi Autonet Import.

Transilvania Construcţii are în prezent un portofoliu cu peste 250.000 de metri pătraţi de spaţii industriale şi logistice, în care îşi desfăşoară activitatea peste 300 de clienţi din diferite sectoare de piaţă. Proprietăţile sunt localizate in-city sau la marginea oraşelor principale din România şi a rutelor principale de transport.

Compania din Cluj-Napoca, cu afaceri de 41,6 milioane de lei în 2022, este controlată de Andrei-Iancu Timofte (în proporţie de 59%) şi de Mircea Timofte (36%), restul acţiunilor aparţinând altor persoane, potrivit datelor BVB, unde compania a fost listată până în 2020.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments