20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDistribuitorul de instalaţii şi echipamente electrice Promelek XXI din Cluj-Napoca îşi triplează...

Distribuitorul de instalaţii şi echipamente electrice Promelek XXI din Cluj-Napoca îşi triplează spaţiul de producţie şi depozitare

Distribuitorul de instalaţii şi echipamente electrice Promelek XXI din Cluj-Napoca, parte a grupului spaniol Elektra, a contractat un nou spaţiu de 1.800 mp pentru a muta producţia şi depozitarea companiei, având în vedere că se aşteaptă ca partea de producţie să crească în ponderea businessului, potrivit Ziarului Financiar.

”Suntem pregătiţi să facem un nou pas către dezvoltare – urmează să ne mutăm într-un spaţiu nou, mai mare, de 1.800 mp. Reprezintă o suprafaţă triplă faţă de cea actuală. Am dotat spaţiul cu bancuri de lucru complet noi, cu un plus de ergonomie. Am investit şi în echipamente speciale de automatizare – o maşină de pre­lucrat echipa­mente meta­lice – producţie automatizată pentru proces şi suntem interesaţi de noi sisteme de automatizare – este esenţială pentru un viitor eficient. Dezvoltăm şi echipa cu expertiză suplimentară”, a spus Remus Haţegan, director executiv şi acţionar la Promelek XXI, citat de ZF.

În prezent compania are două spaţii care deservesc logistic producţia. Spaţiul este închiriat de la o firmă de investiţii logistice. De asemenea, orice producţie are nevoie de spaţiu de depo­zitare.

”Anul trecut şi anul acesta producţia este de circa 10% din business, dar în creştere. Planul este ca în următorii trei ani să ajungem la 15% din cota de business, mai ales că ne propunem dezvoltare şi pe businessul tradiţional al companiei. Din punct de vedere al producţiei, lucrurile ar trebui să evolueze accelerat pentru noi. În următoarea lună vom fi pregătiţi să începem să mergem mai activ către piaţă şi să vedem rezultate suplimentare. Producţia pe care o derulăm acum este la un nivel constant şi în Q4 vedem o dezvoltare”, a mai spus executivul.

Promelek XXI a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 200 mil. lei (40,5 mil. euro), în creştere cu 33% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de circa 150 mil. lei (30,5 mil. euro).

Promelek XXI şi-a început activitatea în 1996, în Cluj-Napoca, sub denumirea Promod, oferind soluţii complete pentru instalaţii electrice de joasă şi medie tensiune şi o gamă de servicii tehnico-comerciale şi logistice. Din anul 2011 Promod a devenit parte a grupului Elektra din Spania, unul dintre jucători importanţi pe piaţa internaţională de instalaţii şi echipamente electrice.

Promelek colaborează cu peste 2.000 de parteneri din toate zonele ţării, printre care vânzători specializaţi de electrice, instalatori şi grupuri de instalatori, precum şi marile lanţuri de magazine DIY, hyper şi supermarketuri din România: Leroy Merlin România, BricoDepot, Hornbach, Carrefour, Cora Hypermarché, Metro Cash&Carry, Selgros, Auchan, Emag, Altex etc. Promelek XXI este deţinută în proporţie de 77,6% de grupul Elektra, în timp ce 19,4% este în proprietatea co-fondatorului companiei, Károly Nagy, iar 3% este deţinută de Remus Haţegan, directorul executiv al companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments