14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTavex, companie ce comer­cializează lingouri şi monede din aur, se extinde în...

Tavex, companie ce comer­cializează lingouri şi monede din aur, se extinde în plan local și deschide un birou în Cluj-Napoca

Compania estonă Tavid, lider în Europa de Nord pe segmentul aur de investiții și intrată pe piața din România la finalul anului 2019, sub numele Tavex, anunță deschiderea unui birou în Cluj-Napoca. Decizia vine ca urmare a interesului foarte mare pentru aur de investiții din județul Cluj, unde anul trecut s-a înregistrat peste 5% din totalul comenzilor de aur de investiții primite de Tavex România. În plus, compania estonă intenționează ca, până la finalul anului, să își extindă echipa și operațiunile în mai multe orașe mari din țară.

La finalul lui 2022, cifra de afaceri a companiei Tavex a înregistrat o creștere importantă, ajungând la 22 milioane de euro. De asemenea, cererea de aur de investiții în România a crescut anul trecut cu 175% comparativ cu 2021, iar numărul clienților cu 80%. În topul celor mai comercializate produse din portofoliul Tavex se numără lingourile din aur (de la 10 gr până la 100 grame) și monedele din aur, Filarmonica din Viena fiind cea mai cerută. Biroul Tavex din Cluj-Napoca se află în Vivo Mall, iar echipa inițială va cuprinde un număr de 3 consultanți.

”Raportat la momentul intrării Tavex pe piața din România, interesul românilor față de investițiile în aur fizic a crescut considerabil, numărul clienților crescând cu 80% în 2022 față de anul precedent, ajungând la 6.000 clienti unici. Iar peste 5% dintre comenzile de aur de investiții au provenit de la investitori din județul Cluj și, din acest motiv, am decis să deschidem și un birou fizic în Cluj-Napoca”, spune Dimo Stefanov, country manager Tavex România. ”Astfel, investitorii interesați vor putea să achiziționeze mult mai ușor produsele noastre și vor putea apela oricând la serviciile de consultanță oferite de către echipa Tavex Cluj-Napoca. Clienții noștri sunt persoane care provin din toate clasele sociale, unii dintre ei dorind să facă investiții mici, cum ar fi lingourile de un gram, în timp ce alții  au cumpărat cantități însemnate de aur”, completează Dimo Stefanov.

Planurile companiei Tavex de consolidare a activităților din România vizează pe viitor deschiderea unor noi birouri fizice și în alte orașe mari din țară. Compania are în vedere extinderea în Iași și Timișoara, Constanța și Brașov, precum și angajarea unui număr de 30 consultanți până la final de an, consultanți care să întregească echipa Tavex România.

Totodată, tendința ascendentă înregistrată în 2022 se va păstra și anul acesta, Tavex România mizând pe o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro și o cantitate de 600 kilograme de aur de investiții vândut pe piața din România. În 2022, s-au comercializat 400 kilograme de aur, cu 175% mai mult decât în 2021. La nivel de grup, s-au comercializat peste 11 tone de aur în 2022 și pentru 2023 estimarea depășește 13 tone de aur de investiții.

Tavex Group a fondat în 1991, în Estonia, și s-a impus în Europa de Nord drept lider pe piața investițiilor în metale prețioase și schimburi valutare, deservind circa 2 milioane de clienți anual. Prin intermediul webshop-ului, Tavex este disponibil pentru tranzacții cu aur fizic, livrând în toată țara. În România, compania a intrat pe piață la finalul anului 2019 și are, în prezent, trei birouri în București și o echipă de 30 angajați.

La nivel internațional, grupul Tavex este prezent în 10 țări și are o echipă de peste 250 de angajați specializați, care pot oferi detalii despre metale prețioase și valute. Tavex este partener oficial al celor mai mari rafinării de metale prețioase și monetării din lume, printre care PAMP, Valcambi, Nadir, Monetăria Regală, Perth Mint, Monetăria SUA

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments