23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBioeel Târgu-Mureş a finalizat primul trimestru cu afaceri de peste 215 mil....

Bioeel Târgu-Mureş a finalizat primul trimestru cu afaceri de peste 215 mil. lei la nivel de grup, plus 40%

Bioeel, deţinut de omul de afaceri Albert Attila, membru fondator, şi de Jean Scheftsik de Szolnok, cetăţean francez, a realizat în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de peste 215 mil. lei (aproximativ 43,5 mil. euro) la nivel de grup, în creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar. Bioeel estimează pentru anul în curs afaceri totale la nivel de grup de aproximativ 750 mil. lei (151,5 mil. euro).

”Piaţa medicamentelor eliberate a crescut în perioada aprilie 2022-martie 2023 cu 20% în valoare şi cu 5% în unităţi comerciale «bucăţi», faţă de perioada anterioară de timp. În primul trimestru ne-am menţinut numărul de angajaţi activi de la finalul anului trecut, de 282, însă avem posturi noi în organigramă, planificate pentru a doua parte a acestui an”, a declarat Daniela Ciulei, director executiv, Bioeel, citată de ZF.

O posibilă situaţie dificilă anul acesta în piaţă ar putea fi cauzată de politica preţurilor în România, care a generat pe tot parcursul lui 2022 o discontinuitate în aprovizionarea cu anumite molecule, potrivit unor informaţii anterioare ale companiei.

În 2022, Bioeel a întâmpinat dificultăţi în aprovizionare, cauzate de lipsa constantă a mai multor produse de pe piaţă şi provocări în gestionarea creşterii costului finanţării, alături de creşterea preţului carburanţilor şi a utilităţilor, potrivit oficialilor Bioeel.

Compania a investit anul trecut aproximativ 3,3 mil. lei în echipamente, tehnologie, digitalizare şi securitate. În acest an, Bioeel intenţionează să continue investiţiile în tehnologie, echipamente, digitalizare şi să demareze un proiect de eficientizare energetică, având bugetaţi 4,5 mil. lei pentru aceste proiecte. În primul trimestru, compania a achiziţionat unui centru logistic de aproximativ 4.000 mp.

Bioeel este o companie cu capital integrat privat, care a intrat în afaceri în 1992 prin producţia de medicamente şi cosmetice. Bioeel şi-a extins liniile de business şi dincolo de activitatea de producţie şi a ajuns să importe şi să distribuie produse farmaceutice pentru mai multe companii farmaceutice locale şi internaţionale. Bioeel are reţea proprie de distribuţie şi propriul brand.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments