2.7 C
Cluj-Napoca
joi, decembrie 7, 2023
Google search engine
AcasăANUNȚURIUBB Cluj își dezvoltă componenta de inginerie în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației

UBB Cluj își dezvoltă componenta de inginerie în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea din toamnă un program nou de inginerie în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației (computer science/CS & information technology/IT), și anume Ingineria Informației.

Școala UBB de calculatoare și tehnologia informației este cea mai complexă din țară, cu programe de informatică (cele mai mari din țară) și inginerie în limbile română, maghiară, germană și engleză. Dacă până acum, tehnologia informației (informatică/IT) era mai bine reprezentată în UBB la Cluj-Napoca, partea de ingineria informației (CS) era mai bine reprezentată în UBB la Reșita (ex. Informatică Industrială). Noul program pentru viitorii ingineri organizat la Cluj-Napoca vine în întâmpinarea solicitărilor angajatorilor, completând perfect programele academice existente ale UBB și asigurând comprehensiv nevoile angajatorilor.

Programul de studii în Ingineria Informației oferă un curriculum cuprinzător, care îmbină creativ fundamentele teoretice cu experiența practică, asigurând o excelentă pregătire a absolvenților pentru a aborda provocările reale din domeniu. Programul acoperă o gamă largă de subiecte de specialitate, iar studenții vor avea acces la laboratoare de ultimă generație, dotate cu tehnologie de vârf, creând un mediu propice explorării și inovației. În plus, pentru ca studenții să rămână în pas cu progresul tehnologic, programul de studii include o colaborare strânsă cu mediul economic, cursurile susținute de personalități de marcă, stagii și proiecte din industrie urmând să le ofere studenților o experiență aplicativă relevantă. Această integrare va îmbunătăți șansele de angajare ale studenților și va crea contextual ideal pentru ca aceștia să aibă contribuții valoroase încă de la începutul carierei.

”În acest mandat, ca rector am urmărit întărirea componentei de inginerie-tehnologie în UBB, pentru a satisface nevoile și solicitările angajatorilor și noii revoluții industriale prin care trecem. Ca universitate comprehensivă, UBB are un avantaj competitiv extraordinar, așezând ingineria pe fundamentul științei, într-un context socio-uman (STEAM), astfel încât dezvoltările tehnologice marca UBB sunt inovative, acceptate de populație și sigure sub aspectul eticii. Noul program de Ingineria Informației va asigura ingineri UBB necesari pieței muncii așa cum se prezintă aceasta, dar capabili și să dinamizeze și să genereze noi piețe. Organizarea Biroului EIT Digital pentru România al European Institute of Innovation and Technology (EIT) prin UBB, arată că viziunea UBB în inovație și tehnologie se face corect, după cele mai avansate practici internaționale”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

La rândul său, decanul Facultății de Matematică și Informatică a UBB, prof. univ. dr. Anca Andreica, subliniază: 

”Crearea acestui program de studii în Ingineria Informației reflectă angajamentul instituției de a încuraja inovația și de a pregăti profesioniști extrem de bine calificați care să conducă progresele tehnologice. Prin dotarea studenților cu instrumentele și cunoștințele necesare, această inițiativă urmărește să ofere generațiilor viitoare de ingineri UBB în domeniul calculatoarelor o nouă posibilitate de a propune soluții tehnologice avansate în domenii diverse din industrie și societate”.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments