11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESFamilia Oltean din Reghin a ajuns la afaceri de 15 mil. euro...

Familia Oltean din Reghin a ajuns la afaceri de 15 mil. euro în primul trimestru cu grupul de firme Maviprod-IRUM.

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean din Reghin, a realizat în primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 15 mil. euro şi estimează pentru întreg anul 2023 afaceri totale de peste 72 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar. Grupul de firme Maviprod-IRUM a avut anul trecut o cifră de afaceri de 65,5 mil. euro.

IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, trans­por­toare, echipa­mente pentru întreţinerea dru­murilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora.

”În prima parte a anului piaţa tractoarelor agricole a stagnat, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Nu s-au înregistrat creşteri din cauza greutăţilor întâmpinate de fermieri, din pricina cantităţilor uriaşe de ceriale importate din Ucraina. Acest aspect i-a constrâns pe fermierii din România să oferteze propriile produse la preţuri mult mai mici, toate acestea fiind amplificate de seceta din multe regiuni din ţară”, a declarat Mircea Eugen Oltean, direc­tor general IRUM Reghin, citat de ZF.

Pe plan local, IRUM vinde prin inter­mediul punc­telor proprii de vân­zare şi distribuţie, însă compania cola­borează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor fores­tiere, fermieri, com­posesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective.

Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud şi Chile, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

”Instabilitatea economică s-a resimţit puternic în sectorul agricol prin creşterea, chiar dublarea dobânzilor, instalându-se astfel reticienţa în alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de tractoare agricole noi. În perioada următoare estimăm creşterea vânzărilor, interesul fermierilor pentru tractoarele româneşti intensificându-se considerabil în acestă perioadă”, a spus şeful IRUM Reghin.

Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Eugen Oltean.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments