28.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESProducătorul de pavele Elis Pavaje din judeţul Alba, deţinut de familia Goţa,...

Producătorul de pavele Elis Pavaje din judeţul Alba, deţinut de familia Goţa, a raportat afaceri de peste 77 mil. euro în 2022

Producătorul de pavele Elis Pavaje din judeţul Alba, deţinut de familia Goţa, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 380,7 mil. lei (77,2 mil. euro), în creştere cu 21,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Elis Pavaje a realizat anul trecut un profit net de 58,4 mil. lei (11,8 mil. euro), mai mult cu 7% faţă de anul anterior, conform datelor publice. Com­pania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 701 angajaţi, cu 93 mai mult faţă de anul 2021, po­trivit site-ului mfinanţe.ro

Elis Pavaje a investit 20 de mili­oane de euro în fabrica de la Arad, aceasta devenind cea mai mare uni­tate de producţie a companiei. Plat­forma noii fabrici se întinde pe o su­prafaţă de 110.000 de metri pătraţi, iar capacitatea tehnologică a liniei de producţie este de 7.000 de metri pă­traţi de pavele pe zi. Fabrica a început să producă la fi­nalul anului 2022 atât produse stan­dard, cât şi produse premium.

Elis Pavaje face parte din grupul de firme Elis, deţinut de familia Goţa în localitatea Petreşti, judeţul Alba. Pe lângă cele patru fabrici de pavele şi produse prefabricate din beton vibropresat, care activează sub denumirea Elis Pavaje, din grup fac parte şi alte companii care furnizează agregate de carieră sau balastieră, beton asfaltic, pentru producţia prefabricatelor din beton, în lucrările realizate de către Elis Pavaje şi pentru vânzare. Produsele Elis se vând în reţelele de bricolaj, în reţeaua de distribuitori, precum şi în showroomurile proprii din Petreşti (Alba), Stoeneşti (Prahova), Secuienii Noi (Neamţ), Vinţu de Jos (Alba).

Povestea Elis Pavaje a început în urmă cu peste 30 de ani. În anul 1991, când pavelele din beton nu erau foarte populare pe piaţa locală, Elisiu Goţa a pornit o mică afacere de familie cu un utilaj artizanal care producea 6 metri pătraţi de pavele pe zi. De la înfiinţare şi până la finalul lui 2021, calculele companiei arată că s-au pavat peste 20 de milioane de metri pătraţi cu pavele Elis Pavaje şi s-au montat peste 18 milioane de metri liniari de borduri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments