19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRegina Maria a investit peste 3 milioane euro în cel mai mare...

Regina Maria a investit peste 3 milioane euro în cel mai mare laborator regional, situat în Cluj-Napoca

Reţeaua Regina Maria a investit peste 3 milioane euro în cel mai mare laborator regional, situat în Cluj-Napoca, oraş în care compania a investit până acum aproximativ 25 milioane euro. În total, reţeaua a ajuns la 36 de laboratoare şi peste 140 de puncte de recoltare, şi numără mai mult de 500 de specialişti în domeniul analizelor medicale de laborator. În Cluj-Napoca, Regina Maria deţine 2 laboratoare şi 14 puncte de recoltare.

”Inaugurăm o nouă investiţie majoră dintre cele planificate pentru acest an, într-o regiune strategică pentru noi. Suntem prezenţi în Ardeal din 2008, iar Cluj este cel mai important pol regional de dezvoltare Regina Maria. Era firesc să deschidem aici cel mai mare laborator din ţară, după cel din Bucureşti, la acelaşi nivel tehnologic şi cu aceeaşi pregătire profesională înaltă. Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj, mai mult de jumătate din suma alocată pentru dezvoltarea sistemului medical din Transilvania, care depăşeşte 40 de milioane de euro.”, a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Laboratorul Regional reuneşte, începând cu luna mai, laboratorul clinic din Spitalul Regina Maria din Cluj Napoca, laboratorul Genetic Center şi laboratorul de anatomie patologică Santomar, acoperind servicii complete de laborator clinic, genetică medicală, anatomie patologică, citologie şi biologie moleculară.

Totodată, noul laborator regional reuneşte echipele Genetic Center, al doilea laborator de genetică deschis în România,  şi ale laboratorului de anatomie patologică Santomar.

”În ultimii ani, investiţiile în extinderea reţelei de laboratoare şi puncte de recoltare au fost o prioritate pentru noi, pentru că ne-am propus să fim prezenţi în fiecare judeţ al ţării, performanţă atinsă deja. Laboratorul Regina Maria din Cluj este dedicat tuturor pacienţilor din Ardeal şi oferă servicii complete de laborator. Probele sunt procesate local, iar acest lucru înseamnă timpi mai scurţi pentru eliberarea rezultatelor pentru pacienţii din regiune”, declară Olimpia Enache, COO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Laboratorul  Regional din Cluj are o capacitate de 25 milioane teste pe an, acesta integrând toate departamentele de laborator – hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, genetică, anatomie patologică.

”Ce aduce nou pe piaţă Laboratorul din Cluj este digitalizarea serviciilor de laborator, prin implementarea atât a telepatologiei, cât şi a unei proceduri de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaţionale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană şi garantează acurateţea rezultatelor. Vorbim despre un sistem deja utilizat în Laboratorul Central din Bucureşti, ce urmează să fie implementat cât de curând şi în noul laborator din Cluj”, completează Olimpia Enache.   

Telepatologia este o ramură a telemedicinei care permite transferul de imagini microscopice ale ţesuturilor şi informaţii asociate acestora între medicii specialişti implicaţi în îngrijirea unei persoane. Laboratoarele reţelei deservi peste 30.000 de pacienţi pe zi şi au o capacitate de peste 75 de milioane de teste pe an. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments