23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIMOL România Petroleum Products a bifat afaceri de aproape 9,3 mld. lei...

MOL România Petroleum Products a bifat afaceri de aproape 9,3 mld. lei în 2022, plus 17,5%

Compania MOL România Petroleum Products, subsidiara locală a grupului ungar MOL, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 9,3 mld. lei (1,88 mld. euro), în creştere cu 17,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. MOL România Petroleum Products  a avut anul trecut un profit net de aproape 162 mil. lei (32,8 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 258 de angajaţi.

MOL România a demarat un program de sisteme fotovoltaice la nivelul reţelei de 250 de benzinării, iar una dintre direcţiile de dez­voltare este transformarea segmentului non-oil într-un retailer de bunuri de consum centrat pe digi­talizare, potrivit unor in­formaţii furnizate anterior de oficialii MOL România. Anul trecut, compania a finalizat un proiect de infrastructură de 28 de milioane de euro în deschiderea a 14 noi staţii de servicii pe autostrăzile 1 şi 2. MOL România intenţionează extin­derea reţelei de staţii de ali­men­tare dedicate vehiculelor electrice.

Compania a ajuns la un portofoliu de 250 de benzinării şi va continua extinderea reţelei locale, potrivit unor informaţii furnizate anterioare. Anul trecut, MOL România a lansat şi primele produse sub private label, un segment pe care va continua să-l extindă. Conceptul Fresh Corner a venit pentru prima dată în România în 2015, iar în prezent peste 225 dintre cele 250 de staţii din portofoliul MOL România au cel puţin un produs Fresh Corner în ofertă.

Strategia grupului MOL până în 2030 prevede creşterea diviziei de consumer service şi transformarea diviziei de retail într-un retailer de produse de larg consum, cu accent mare pe digitalizare şi acoperire segmentului de e-chargere. Un alt aspect al dezvoltării pe termen lung vizează susţinerea tranziţiei către mobilitate electrică şi o economie circulară. În acest context, MOL a continuat şi în 2022 dezvoltarea reţelei de EV chargere, ajungând la 14 staţii în care există astfel de echipamente, plus alte nouă staţii în care sunt prezente e-chargere amplasate de către partenerii de la E-ON. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti şi un sediu administrativ la Arad.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments