23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAlfa Software din Cluj-Napoca a lansat o soluţie de automatizare a bilanţului...

Alfa Software din Cluj-Napoca a lansat o soluţie de automatizare a bilanţului contabil şi a registrului de evidenţă fiscală

Compania locală Alfa Software, specializată în furnizarea de sisteme informatice de business, a dezvoltat o funcţionalitate nouă în cadrul soluţiei sale AsiS ERP ce automatizează realizarea bilanţului contabil şi a registrului de evidenţă fiscală, simplificând astfel fluxurile de lucru pentru companiile medii, mari şi grupurile de firme şi reducând timpii de revizie a declaraţiilor fiscale la câteva minute.

”Suntem permanent aproape de nevoile companiilor din România, ascultăm cu atenţie cerinţele pieţei şi vrem să fim de un real ajutor mediului de afaceri. În context, mai ales în această perioadă în care focusul major al firmelor din România este depunerea corectă şi rapidă a situaţiei fiscale anuale, am dezvoltat o automatizare utilă, parte a soluţiei noastre ASiS ERP. Aceasta completează, încă din primul pas, în proporţie de peste 90% bilanţul şi registrul de evidenţă fiscală, conform cerinţelor actuale ale ANAF. Noua dezvoltare reduce mult din timpul necesar alocat şi, în plus, prin programul de validări, indică în scurt timp fiecare element ce necesită corelare”, a declarat Cristian Gabriel Pavel, CEO al Alfa Software.

Bilanţul este un document contabil care prezintă situaţia financiară a unei companii, la un moment determinat în timp. Acesta reprezintă o imagine de ansamblu a bunurilor, datoriilor şi capitalului propriu al entităţii, la data respectivă. În conformitate cu legislaţia românească, societăţile comerciale sunt obligate să depună bilanţurile lor anuale la Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Generarea automatizată a bilanţului prin intermediul noii funcţionalităţi dezvoltate de Alfa Software include o serie de elemente esenţiale pentru o raportare corectă şi rapidă, indiferent de complexitatea firmei sau firmelor membre ale unui grup – generare şi încărcare automată în documentul PDF inteligent; validări inteligente, care arată daca există orice elemente necorelate; 90% dintre informaţiile necesare deja sunt în baza de date; secţiunea verificări a software-ului include validări ce vizează: corelaţia bilanţului, formulele de bilanţ ce pot fi prestabilite sau modificate pe parcurs, conturile ce apar în bilanţ dar nu şi în balanţa contabilă.

Şi la nivelul registrului de evidenţă fiscal, sistemul informatic preia automat o serie de acţiuni importante, precum calculul impozitului pe profit, formulele presetate inclusiv de calcul protocol, sumele deductibile şi nedeductibile pentru fiecare cont, configuraţie exactă a deductibilităţii, deductibilităţii parţiale sau nedeductibilităţii şi nivelurile de bonificaţii acordate de autorităţi pentru capitalul propriu al companiei.

Înfiinţată în 1993 la Zalău şi cu sediul central în Cluj-Napoca în prezent, Alfa Software a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 13,6 milioane lei, în creştere cu 21% faţă de 2021. În prezent, compania are peste 600 de clienţi şi dezvoltă sisteme ERP pentru verticale de business precum: producţie, construcţii, servicii, transporturi, utilităţi şi agricultură. Printre principalii clienţi ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments