22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBistriţenii de la Frasinul vor construi centura Comarnicului pentru 48 mil. euro

Bistriţenii de la Frasinul vor construi centura Comarnicului pentru 48 mil. euro

Compania Frasinul din localitatea Anieş, judeţul Bistriţa-Nă¬săud, de¬ţinută de antreprenorul Traian Larionesi, în asociere cu firma de consultanţă în construcţii şi proiectare instalaţii Artehnis din Iaşi, au câştigat un contract de 236,7 mil. lei (aproximativ 48 mil. euro), fără TVA, pentru proiectarea şi execuţia centurii oraşului Comarnic, judeţul Prahova.

Centura va ocoli oraşul Comarnic şi DN1 prin vest, va avea o lungime de aproape şase kilometri şi două benzi de circulaţie. Vor fi construite 3 poduri noi şi va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ101R. De asemenea, se va construi un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti-Braşov. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Transport 2021-2027, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Prahova.

”Am încredere că anul viitor vom circula pe centura Comarnic. Este un proiect de importanţă majoră pentru prahoveni şi pentru românii care pierd astăzi ore în şir în trafic pe Valea Prahovei. Mă bucur că această lucrare complexă va fi realizată de un constructor român’’, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, într-un comunicat de presă.

Compania Frasinul, lider de asociere pentru acest proiect de investiţii, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 250,8 mil. lei (aproximativ 51 mil. euro), în creştere cu 32,6% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 9,5 mil. lei (1,9 mil. euro), mai mult cu 60% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 214 angajaţi.

În vara anului trecut, Frasinul a finalizat o investiţie de peste 27 mil. euro, finanţată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), în construcţia unui complex sportiv cu o sală polivalentă de 3.000 de locuri în localitatea Unirea din judeţul Bistriţa-Năsăud. Complexul cuprinde şi terenuri exterioare de sport (handbal, fotbal, baschet, tennis), o pistă de alergare cu 8 culoare, dar şi un hotel cu 30 de camere, care găzduieşte echipele sportive ce vor lua parte la evenimentele organizate la Bistriţa. Corpul clădiri sălii polivalente are o suprafaţă de 7.350 mp, iar suprafaţa întregului complex sportiv este de 30.166 mp.

Tot anul trecut, constructorul bistriţean a câştigat un contract de peste 113 mil. lei (aproximativ 23 mil. euro) cu Consiliul Judeţean Sălaj pentru reabilitarea şi modernizarea unui tronson de 34,56 km din Drumul Judeţean 109E. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, termenul de execuţie a lucrărilor fiind de 20 de luni. Compania Frasinul, deţinută de antreprenorul Traian Larionesi, a realizat până în prezent mai multe lucrări de construcţii civile şi industriale, poduri, centuri ocolitoare, dar şi reţele de apă-canal.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments