19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGermanii de la ifm au investit 75 mil. euro în centrul de...

Germanii de la ifm au investit 75 mil. euro în centrul de producție senzori de la Sibiu

Prezentă în România cu trei societăți comerciale – una de vânzări (ifm electronic) și două de producție (ifm efector din 2015 și ifm prover din 2017), investitorul german ifm a investit aproximativ 75 de milioane de euro în fabricile din Sibiu, punctul culminant fiind noua fabrică, inaugurată marți, 23 mai. La ceremonia de inaugurare, investitorul german a mai anunțat că pentru următorii 10 ani mai are în planificare investirea a altor aproximativ 100 de milioane de euro.

În primul pas s-au executat un prim modul de producție, depozitul și spațiile administrative cu o suprafață desfășurată de 13.000 mp, urmând ca în următorii 2 ani să fie construit al doilea modul, iar în următorii 10 ani investitorul să ajungă la patru module de producție.

”ifm a fost înființat de tatăl meu în anii 60, care a fost pasionat de partea tehnică. În a doua generație, am luat noi frâiele. De ce suntem la Sibiu? Totul are legătură cu o strategie sustenabilă. În 2010, aveam înregistrată o creștere și ne-am dat seama că trebuie să ne extindem la nivel internațional. Am mers mai întâi în Polonia, dar nu a fost de ajuns. La Sibiu, la început voiam să fie doar o divizie de producție, dar când am venit aici am văzut că orașul e frumos, oamenii sunt simpatici și am decis că trebuie să ne extindem aici. Astfel, am reușit să ne dezvoltăm mai mult decât pe partea de producție. De aici avem o piață bună, o echipă bună. Așa că după ce prima echipă de producție a devenit prea mică, am decis să ne extindem și iată că ne aflăm în această nouă clădire. 40% din nevoile mondiale ale companiei sunt produse aici. Noua locație e un punct de cotitură, pentru ca să facem în continuare lucrurile la acest standard. Obiectivul ni l-am atins, dar nu suntem la final. Vom continua investițiile”, a spus Martin Buck, președintele grupului ifm.

https://www.facebook.com/100071619112436/videos/6929253107087964

Hans Peter Müller, general managing director, a precizat că aproape 800 de senzori sunt în lucru, iar în total, peste 1 milion de senzori se produc aici. Acesta a anunțat și despre intențiile investitorului de a se extinde:

”Avem deja 75% din spațiu ocupat. Dacă vom crește, vom trece la etapa a doua”. Iar Christof von Rosenberg, directorul financiar al companiei, a vorbit entuziasmat: „Văd un campus frumos pentru sutele de locuri de muncă; văd dezvoltare românească și organizație funcțională. Când vin la Sibiu nu mi se pare că sunt în străinătate (…) Am investit la Sibiu 75 de milioane de euro și avem planificate alte 100 de milioane de euro pentru următorii 10-12 ani. putem produce aici produse de 1 miliard de lei pe an, dar după cum evoluează lucrurile cred că vom ajunge la un moment dat să dublăm cifrele”. ifm Prover produce senzori industriali de presiune, nivel și debit.

https://www.facebook.com/100071619112436/videos/6102798863109018

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments