Compania Alpin 2003, ce administrează complexul hotelier Alpin Resort Hotel, unul din cei mai mari jucători din turism din staţiunea Poiana Braşov, a finalizat anul trecut cu afaceri de 54,5 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de anul anterior şi nivel aproape similar cu cel din 2019, arată datele de la mfinante.ro.
”Am bugetat o creştere cu 10% pentru acest an şi vedem că trendul este unul crescător. Am mers mult pe zona de corporaţii, conferinţe, evenimente şi avem un grad mediu de ocupare de 70% în primele luni ale anului. Cu clienţii individuali a fost mai complicat dată fiind vremea urâtă şi se simte şi efectul inflaţiei mari”, a declarat Claudiu Aron, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, citat de Ziarul Financiar.
Antreprenorul este cunoscut prin complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov, ce include hotelul Alpin cu 150 de camere, un apart-hotel cu 114 apartamente, Casa Alpin cu 25 de camere şi 7 apartamente, toate clasate la patru stele. De asemenea, compania mai are şi două restaurante, conform datelor de pe site-ul Alpin.
Claudiu Aron a intrat în afaceri în 1994-1995, atunci când a câştigat o licitaţie pentru proiectarea şi execuţia sediului Bursei de Valori în interiorul Băncii Naţionale. Aron a mai dezvoltat de atunci şi alte sedii de bănci, dar şi hoteluri pentru alţi investitori. Ulterior a început să construiască hoteluri şi pentru el, a pus bazele companiei Alpin Resort în 2003, compania ajungând la o cifră de afaceri comparabilă cu cea a marilor hoteluri din Capitală. Discretul antreprenor a construit în 2003 şi hotelul K plus K Elizabeth din Capitală, pe care l-a vândut după doar doi ani unui austriac pentru 5 milioane de euro, bani folosiţi în modernizarea hotelului Alpin din Poiana Braşov, cumpărat în 2004.