19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAfacerile Electroglobal Cluj au crescut cu peste 50% în 2022

Afacerile Electroglobal Cluj au crescut cu peste 50% în 2022

Furnizorul de soluţii şi echipamente electrice pentru sistemele de automatizări industriale, acţionări electrice şi sisteme de iluminat Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a realizat anul trecut o creştere de peste 50% a afacerilor faţă de 2021, potrivit Ziarului Financiar.

Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 154,5 mil. lei (31,4 mil. euro), un profit net de peste 6 mil. lei (1,2 mil. euro) şi un număr mediu de 121 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Astfel, cifra de afaceri a Electroglobal Cluj a ajuns anul trecut la 231,7 mil. lei (47 mil. euro), potrivit ZF.

”Deşi 2022 a fost un an plin de provocări, Electroglobal a încheiat anul cu o creştere semnificativă a cifrei de afaceri, peste 50%. În primul trimestru al acestui an am continuat ritmul de creştere în aceeaşi notă. Sperăm să obţinem şi în acest an o creştere semnificativă faţă de 2022”, a declarat Radu Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal, citat de ZF.

Compania clujeană furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.

”Anul trecut am deschis un nou centru logistic prin care ne-am mărit capacitatea logistică de 4 ori. De asemenea avem planificate investiţii continue în digitalizare şi modernizarea infrastructurii, prin care se urmăreşte creşterea productivităţii şi îmbunătăţirea serviciilor oferite clienţilor. Echipa Electroglobal a depăşit pragul de 200 de angajaţi în 2022, o creştere semnificativă în ultimii doi ani”, a spus Radu Ciorba. Electoglobal are deschise în prezent poziţii în departamentele de vânzări, achiziţii, engineering, logistică şi fabricaţie.

”Recent, Electroglobal a lansat campania <Clujul nu este doar despre IT>. Campania doreşte să sublinieze faptul că oportunităţile pe care oraşul Cluj-Napoca le aduce locuitorilor sunt extrem de variate, ceea ce înseamnă că, în prezent, domeniul IT&C este departe de a fi singura oportunitate de a lucra cu tehnologii avansate şi de a contribui la construcţia viitorului şi că oamenii ghidaţi de o viziune comună sunt cei care contribuie esenţial la un viitor aşa cum ni-l dorim cu toţii”, a afirmat Ovidiu Oţoiu, marketing manager Electroglobal.

Compania Electroglobal a fost înfiinţată în anul 2004 la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care, cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras în 2015 din companie. La momentul înfiinţării, Electroglobal era deţinută de către 4 antreprenori (2 cetăţeni români şi 2 cehi). Începând din luna septembrie 2020 a fost schimbată forma juridică a companiei Electroglobal, din Societate cu Răspundere Limitată (S.R.L.) în Societate pe Acţiuni (S.A.).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments