0.7 C
Cluj-Napoca
joi, decembrie 7, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de ouă Albatros Gold din Alba, deţinut de Florin Florea, a...

Producătorul de ouă Albatros Gold din Alba, deţinut de Florin Florea, a finalizat fabrica de compost şi produce la capacitate maximă îngrăşăminte organice

Compania Albatros Gold, unul dintre producătorii de talie medie de ouă din România, deţinută de Florin Florea, a deschis o fabrică de compost unde face îngrăşăminte organice, după o investiţie de 2 milioane de euro. Aceasta a fost făcută pentru a-şi eficientiza costurile, dar şi pentru a pune pe piaţă un produs pentru care cererea este în creştere, potrivit Ziarului Financiar.

”Am depăşit bugetul iniţial pentru construcţia fabricii, din cauza scumpirii materialelor de construcţii, dar odată ce am început a trebuit să finalizăm. A crescut cu 40% costul total al investiţiei şi am ajuns la 2 milioane de euro. Investiţia a fost realizată în principal din fonduri proprii, dar am accesat şi programul IMM Invest, care a fost foarte bun, pentru achiziţia utilajelor”, a spus Florin Florea, fondatorul Albatros Gold, citat de ZF.

Albatros Gold este prezentă pe piaţă de 20 de ani şi este unul dintre cei mai mari jucători din agrobusiness din judeţul Alba. Compania comercializează ouăle produse în retail, unde speră să intre şi cu noul produs din portofoliu, îngrăşământul organic. Deocamdata, compostul rezultat din fabrică este comercializat către cultivatorii mari de cereale din România.

”Am început producţia în propria fabrică şi comercializarea îngrăşămintelor organice. Suntem prezenţi pe eMAG, dar vindem şi către clienţi care au culturi de cereale bio şi ne focusăm pe clienţi care se ocupă de legumicultură, viticultură sau peisagistică”, a explicat antreprenorul.

În acest moment, Florin Florea spune că există cerere mare şi la export pentru îngrăşământul organic, însă se focusează pe piaţa internă şi este în discuţii cu retailerii mari din comerţul modern pentru listarea produselor, motivând că poate ambala îngrăşământul în saci de 5, 9, 18 kg şi se adresează cumpărătorilor care au grădini şi vor să facă toate cumpărăturile dintr-un singur loc.

”Producem trei tipuri de îngrăşământ organic cu granulaţii diferite: 0-2 mm pentru iarbă, gazon, plante ornamentale şi flori, 2-4 mm pentru legume, mai ales pentru cele în solarii şi sere, 4-8 mm pentru viţa-de-vie, pomii fructiferi şi cultura de cereale”, a mai spus el.

În total, în fabrică pot fi realizate circa 7.000 de tone pe an de îngrăşământ organic, lucrând la capacitate maximă, cu materie primă din propria fermă. Compania s-a situat cu preţul undeva la 70% faţă de îngrăşământul organic care vine din import.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments