Pentru familia Oltean locul potrivit pentru a dezvolta o afacere a fost satul Bologa din judeţul Cluj, aflat pe malul pârâului Henţ, un loc unde poluarea nu prea ajunge. Aici, în 2011 familia Oltean a început să achiziţioneze câteva terenuri pentru a înfiinţa o păstrăvărie alegând zona pentru că râul este foarte curat şi protejat de factorii poluanţi, potrivit Ziarului Financiar. Astăzi, păstrăvăria se întinde pe o suprafaţă de patru hectare.
În prezent, păstrăvaria Bolloga are 15 bazine, iar pentru că este certificată ecologic nu poate creşte decât o cantitate limitată de păstrăv, adică circa 20 kg de peşte pe metru cub de apă, deşi capacitatea bazinelor este de patru ori mai mare.
”Avem două băcănii în Cluj-Napoca, două magazine unde prezentăm produsul nostru păstravul, pe care îl aducem în fiecare zi proaspăt”, a spus Ovidiu Oltean, cofondator, Păstrăvăria Bolloga, citat de ZF.
În aceste două băcănii, familia Oltean a investit circa 200.000 de euro, sumă care nu a inclus stocul de marfă. În plus faţă de păstrăv şi produse pe bază de păstrăv realizate de Ovidiu Oltean şi soţia sa, în cadrul băcăniilor se mai comercializează şi alte produse ale antreprenorilor din zonă.
”Putem spune că am creat o mică cooperativă în jurul nostru, colaboră cu peste 100 de producători locali şi suntem deschişi la noi colaborări. Sigur, noi suntem foarte atenţi şi la acest termen de mic producător, pentru că micii producători cinstiţi sunt destul de puţini”, a mai spus Oltean.