23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSchaeffler a bugetat investiţii de peste 16 mil. euro în dezvoltarea fabricii...

Schaeffler a bugetat investiţii de peste 16 mil. euro în dezvoltarea fabricii de rulmenţi de lângă Braşov

Schaeffler România a bugetat pentru acest an o investiţie de peste 16 mil. euro în proiectele de extindere a capacităţii de producţie, safety, sustenabilitate şi în alte direcţii relevante în dezvoltarea locaţiei din Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, potrivit Ziarului Financiar.

Compania este furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la fabrica de lângă Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari.

”În 2022, Schaeffler România a finalizat un proiect important de investiţii prin construirea unei hale logistice pentru rulmenţi de mari dimensiuni, modernizând şi optimizând astfel activităţile de producţie şi logistică din locaţie. Continuăm să ne extindem proiectele şi iniţiativele de digitalizare şi automatizare. Ca exemplu, o noua inovaţie, creată şi implementată la Braşov este robotul de sudură pentru rulmenţi de mari dimensiuni care a fost dezvoltat în premieră pentru a asista, uşura şi face mai sigură munca sudorilor”, au declarat oficialii de la Schaeffler România, citaţi de ZF.

Compania a inaugurat în 2019 un nou centru de testare lângă Braşov, finalizat în mai puţin de un an de la de­ma­rarea proiectului. A doua clădire de R&D din cadrul cam­pu­sului Schaeffler România are o suprafaţă de 8.000 mp şi dis­pune de 10 celule de testare care asigură toată infra­struc­tura necesară desfăşurării activităţii, precum şi de apro­ximativ 25 de standuri de probă, pe care se testează com­ponente de motor. Centrul de testare este a doua clă­dire dedicată acestei activităţi în campusul Schaeffler de lângă Braşov, alături de centrul de inginerie inaugurat în 2012.

Compania desfăşoară în prezent investiţii semnificative în cercetare şi dezvoltare, în capacităţile de analiză tehnică ale centrului R&D. Aceste investiţii, cofinanţate de Ministerul Economiei, sunt menite să sprijine procesele de testare de înaltă precizie, care asigură o calitate superioară a rulmenţilor, potrivit reprezentanţilor companiei. Schaeffler România a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 2,9 mld. lei, un profit net de aproximativ 97 mil. lei şi un număr mediu de 4.735 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

”În 2022, Schaeffler România a reuşit să înregistreze o creştere a cifrei de afaceri de 20%, iar această performanţă excelentă reprezintă un semn că strategia noastră de inovaţie, agilitate şi eficienţă este una de succes. Ambiţia noastră este să răspundem rapid, proactiv şi flexibil la nevoile de schimbare ale clienţilor noştri şi ale mediului în care acţionăm”, au mai spus oficialii companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments