26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFurnizorul de soluţii de amenajări şi mobilier COS a ajuns la afaceri...

Furnizorul de soluţii de amenajări şi mobilier COS a ajuns la afaceri de 28 mil. euro în 2022

Furnizorul de soluţii de amenajări şi mobilier în principal pentru spaţiilor de birouri COS (Corporate Office Solutions), a avut în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro, în creştere cu 32% faţă de anul precedent.

COS este activ în segmentul soluţiilor complete de design şi amenajări interioare pentru segmentele de office (chiriaşi mari şi companii antreprenoriale dinamice), industrial & logistic (amenajări interioare în parcuri logistice şi industriale),  hospitality, healthcare (interioare pentru clinici şi spitale) şi educaţional (unităţi de învăţământ) .

Din volumul total de business, peste 15 milioane de euro au reprezentat servicii de construcţie (amenajări şi design interior), în timp ce restul volumului este aferent vânzărilor de mobilier – atât mobilier standard, provenind de la furnizori internaţionali precum Steelcase sau mobilier personalizat, realizat de producători locali. Deşi volumul de vânzări majoritar este înregistrat în segmentul mobilierului importat, se remarcă o creştere a apetitiului pentru soluţiile de mobilier personalizat, realizat de producători şi parteneri locali, conform informaţiilor transmise de companie într-un comunicat de presă, Compania a înregistrat în 2022 vânzări de 3 milioane de euro în segmentul mobilierului personalizat, realizat de producători locali, în creştere cu 50% faţă de anul anterior.

Un volum semnificativ de business a provenit anul acesta din marile oraşe ale ţării, precum Iaşi, Timişoara, Cluj, Craiova, Ploieşti. Astfel, 45% din business-ul COS este reprezentat de proiecte de fit-out în alte oraşe decât Bucureşti – spre comparaţie, în anul 2019, doar 12% din volumul total al vânzărilor provenea din oraşele regionale.

”Echipa a avut un rol decisiv în depăşirea cu succes a provocărilor anilor recenţi, marcaţi de incertitudine la întreg nivelul mediului de business, şi implicit în rezultatele foarte bune obţinute în ultimul an. Totodată, anul acesta am extins echipa, ajungând la un total de 112 angajaţi, faţă de 100 în urmă cu un an”, a declarat Christophe Weller, acţionar fondator şi CEO COS, companie în care acşionar majoritar este fondul de investiţii SARMIS Capital.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments