23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de cosmetice Farmec va reloca fabrica din Cluj-Napoca în comuna Apahida,...

Producătorul de cosmetice Farmec va reloca fabrica din Cluj-Napoca în comuna Apahida, investiţie de peste 40 mil. euro

Producătorul de cosmetice Farmec Cluj vrea să investească peste 40 milioane euro în următorii ani pentru relocarea întregii producţii în comuna Apahida, unde fabrică deja o parte din produse, compania vizând şi accesarea unor ajutoare de stat pentru acest proiect.

În prezent, cea mai mare parte a producţiei Farmec este concentrată în apropierea zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca, însă o parte dintre produse, printre care şi gama de deodorante, sunt fabricate în Dezmir, comuna Apahida. Compania îşi propune relocarea întregii producţii în Dezmir, în aceeaşi locaţie, unitatea din Cluj-Napoca urmând să funcţioneze ca spaţiu de birouri (clădire administrativă).

Investiţia este estimată la peste 40 milioane de euro, dintre care peste 24 de milioane de euro pentru construirea de la zero a unui centru de producţie cu o suprafaţă construită de 17.700 mp şi cu o suprafaţă totală desfăşurată de 24.400 mp. Alte 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor.

Pentru finanţarea parţială a costurilor legate de înfiinţarea fabricii, Farmec a demarat demersurile pentru obţinerea unui ajutor individual din partea statului român. Construcţia noii unităţi este estimată să înceapă anul viitor, urmând să fie finalizată în decurs de trei ani. Investiţia va genera creşterea capacităţii de producţie cu până la 100% şi crearea a în jur de 100 de noi locuri de muncă.

”Relocarea etapizată a producţiei în următorii ani în Apahida reprezintă o decizie istorică pentru Farmec şi, odată cu ea, preconizăm o evoluţie pozitivă a rezultatelor financiare. Noua investiţie va contribui la dezvoltarea economiei locale şi naţionale, la bunăstarea locuitorilor din zonă, la asigurarea unui mediu de lucru la cele mai înalte standarde pentru angajaţii noştri şi la creşterea sustenabilităţii, prin dotările pe care le vizăm. Având în vedere balanţa comercială puternic negativă în sectorul cosmeticelor, cauzată de importuri masive, şi valoarea adaugată pe care Farmec o aduce pentru economia şi brandul de ţară al României, suntem încrezători că vom avea sprijinul autorităţilor în demersul nostru de a susţine o creştere economică de durată a ţării.”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Investiţia include achiziţionarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, folosirea pompelor de căldură şi a altor echipamente industriale cu consum scăzut de energie, precum şi prin sisteme moderne de colectare, tratare şi epurare a apei industriale şi menajere.

De asemenea, compania Farmec are în vedere un model de producţie şi distribuţie cu accent pe economia circulară, contribuind semnificativ la reducerea cantităţii de energie folosită şi la reducerea, refolosirea şi reciclarea deşeurilor de ambalaje.

Unitatea de producţie principală va avea în componenţă mai multe spaţii de producţie şi de depozitare, secţiile de produse de curăţenie, mase plastice şi produse cosmetice, precum şi laboratoare de cercetare sau anexe tehnice. Investiţia mai include o clădire de birouri şi alte două clădiri pentru secţia decapanţi şi lacuri şi secţia de detartranţi. La acestea se adaugă realizarea unor platforme pentru depozitare – platforme cu rezervoare pentru depozitarea de alcool, rezervoare de apă tehnologică şi stingere a incendiilor, bazine de tratare şi staţie de epurare pentru apa rezultată în urma proceselor tehnologice.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments