14.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHS Timber, fosta HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, a vândut compania din Sebeş către germanii...

HS Timber, fosta HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, a vândut compania din Sebeş către germanii de la Ziegler Grup

Austriecii de la HS Timber au vândut compania din Sebeş către germanii de la Ziegler Grup, un grup cu operaţiuni în logistică dar şi în prelucrarea lemnului. Prin această achiziţie germanii de la grupul Ziegler intră pe piaţa locală. Contractul a fost semnat luna aceasta, iar încheierea tranzacţiei este aşteptată la mijlocul anului 2023 şi este supusă aprobărilor obişnuite de reglementare, potrivit Ziarului Financiar.

HS Timber Group este cel mai mare investitor greenfield din industria lemnului în România, operează o fabrică de cherestea în prezent şi are 600 de angajaţi.  În anul 2003, grupul a deschis  prima fabrică de cherestea din România, a ajuns la trei fabrici de cherestea, o fabrică de panel şi o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Compania HS Timber Productions din Sebeş raporta o cifră de afaceri de 3,1 miliarde de lei în 2021 faţă de 2,4 miliarde de lei în 2020 (494 mil euro). Compania raporta un profit de 624 mil. lei în 2021, faţă de 339 milioane de lei în 2020, arată mfinante.ro. În total compania avea 1.575 de angajaţi în 2021. Rezultatele pe anul trecut nu au fost făcute publice.

HS Timber Group, cu sediul la Viena, îşi are rădăcinile într-o afacere tradiţională de familie din Austria, cu o experienţă de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului. Astăzi, grupul activează preponderent în industria de procesare a lemnului, dar derulează operaţiuni şi în sfera comerţului de cherestea, producţiei de energie regenerabilă şi ca furnizor pentru industria de energie solară.

Austriecii de la HS Timber Group anunţau la începutul anului trecut că vor închide fabrica din Siret  unde se produceau panouri de lemn masiv şi vor întrerupe operaţiunile la fabrica de cherestea din Rădăuţi. Ei susţineau că investiţiile necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condiţiile actuale de piaţă. Fabrica avea 600 de angajaţi.

Producţia de stâlpi şi grinzi din Rădăuţi urma să rămână în funcţiune.  Capacitatea de debitare (tăierea şI rindeluirea lemnului-n.red) a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30% odată cu aplicarea acestei măsuri, anunţau în ianuarie anul trecut oficialii companiei. Jumătate din producţia fabricilor era exportată, potrivit datelor din 2020. În România, HS Timber Productions mai opera două fabrici de cherestea din Sebeş şi Reci şi o fabrică de panel în  Comăneşti, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments