20.4 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESAntreprenorul Traian Larionesi a ajuns la afaceri de 51 mil. euro cu...

Antreprenorul Traian Larionesi a ajuns la afaceri de 51 mil. euro cu firma de construcţii Frasinul

Compania Frasinul din localitatea Anieş, judeţul Bistriţa-Nă­săud, de­ţinută de antreprenorul Traian Larionesi, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 250,8 mil. lei (aproximativ 51 mil. euro), în creştere cu 32,6% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 9,5 mil. lei (1,9 mil. euro), mai mult cu 60% faţă de anul pre­cedent, când construc­torul bistri­ţean a înre­gistrat un câştig net de 5,9 mil. lei (1,2 mil. euro), po­trivit datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr me­diu de 214 angajaţi.

În vara anului tre­cut, Frasinul a finalizat o investiţie de peste 27 mil. euro, finanţată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), în construcţia unui com­plex sportiv cu o sală polivalentă de 3.000 de locuri în localitatea Unirea din judeţul Bistriţa-Năsăud. Complexul cuprinde şi terenuri exterioare de sport (handbal, fotbal, baschet, tenis), o pistă de alergare cu 8 culoare, dar şi un hotel cu 30 de camere, care găzduieşte echipele sportive care vor lua par­te la evenimentele organizate la Bistriţa. Corpul clădiri sălii polivalente are o suprafaţă de 7.350 mp, iar suprafaţa întregului complex sportiv este de 30.166 mp.

Tot anul trecut, constructorul bistriţean a câştigat un contract de peste 113 mil. lei (aproximativ 23 mil. euro) cu Consiliul Judeţean Sălaj pentru reabilitarea şi modernizarea unui tronson de 34,56 km din Drumul Judeţean 109E. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, termenul de execuţie a lucrărilor fiind de 20 de luni. Compania Frasinul, deţinută de antreprenorul Traian Larionesi, a realizat până în prezent mai multe lu­crări de construcţii civile şi industriale, poduri, cen­turi oco­litoare, dar şi reţele de apă-canal.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments