22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSuedezii de la WIP Industries au finalizat fabrica de componente pentru IKEA...

Suedezii de la WIP Industries au finalizat fabrica de componente pentru IKEA de 45 mil. euro din Câmpia Turzii

WIP Industries, un furnizor de componente pentru industria mobilei, a finalizat şi a dat în funcţiune fabrica de la Câmpia Turzii, judeţul Cluj, în care a investit aproape 45 de milioane de euro.

Potrivit unor postări de pe reţeaua de socializare Facebook, în construcţia fa­bricii a fost implicată compania Ma­mut Invest din Satu Mare, care a lucrat alături de firma Deifco din Cluj. WIP Indus­tries a derulat pe piaţa locală o investi­ţie de 35,9 milioane de euro, su­mă din care 17,9 milioane de euro repre­zintă a­ju­tor de stat, potrivit datelor de la Minis­terul de Finanţe. Pro­iectul a presupus crearea a cir­ca 200 de locuri de muncă, însă, potrivit datelor din presa locală, fabrica a ajuns să anga­jeze în prezent peste 250 de oameni. Tot conform presei locale, investiţia a urcat în cele din urmă la 45 de milioane de euro.

Suprafaţa totală a terenului pe care se află nouă fabrică este de 45.652 de metri pătraţi, din care 21.763 de metri pătraţi reprezintă suprafaţa construită. În centrul de producţie vor fi realizate componente pentru mobilier, în baza unui contract multianual, pe care compania îl are cu concernul IKEA, conform unor informaţii anterioare.

”WIP Industries este deţinută de compania suedeză WIP Holding. Producem şi furnizăm componente pentru sertare pentru mobilier, precum noptiere. Avem două linii de producţie automatizate. Avem o capacitate de 8 milioane de seturi (24 de milioane de piese) pe an. Articolele finite sunt livrate către clienţii noştri pentru utilizare ulterioară sau ambalate direct pentru a fi livrate către clientul final”, se arată pe site-ul companiei cu sediul în Apahida, judeţul Cluj, unde avea deja o fabrică.

Parcul industrial Câmpia Turzii, unde se află noua unitate de producţie, funcţionează sub directa gestionare şi administrare a SC Parc Industrial Câmpia Turzii SA, societate cu capital majoritar de stat, ce are ca acţionar majoritar municipiul Câmpia Turzii. SC Parc Industrial Câmpia Turzii SA a fost înfiinţată în anul 2014 şi a obţinut titlul de parc industrial în 17 aprilie 2015 pentru o suprafaţă de 5,49 hectare, conform ordinului MDRAP 768, potrivit informaţiilor de pe site-ul parcului industrial Câmpia Turzii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments