14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSaint-Gobain a plătit 17 mil. euro pentru preluarea producătorului de adezivi Duraziv

Saint-Gobain a plătit 17 mil. euro pentru preluarea producătorului de adezivi Duraziv

Saint-Gobain a dezvăluit în ra­portul financiar anual pentru 2022 suma pe care au plătit-o pentru a achiziţiona compania Duraziv de la omul de afaceri Daniel Guzu.

”În 2021, schimbările din struc­tura grupului au reflectat consoli­dările care au urmat după achiziţia Chryso – pentru 722 mil. euro – şi a Equflow şi Duraziv – pentru 20 mil. euro, respectiv 17 mil. euro, precum şi ajustările legate de contabilizarea preţului de cumpărare de la momentul respectiv”, se arată în raportul financiar al Saint-Gobain pentru anul trecut.

Tranzacţia a fost finalizată pe 30 septembrie 2021. Grupul Saint-Gobain a încheiat anul 2022 cu venituri nete de 3,1 miliarde de euro, în creştere cu 19% faţă de anul precedent, potrivit aceluiaşi document.

În România, Saint-Gobain, cu activitate în producţia de materiale de construcţii, a trecut de 2.000 de angajaţi în 2022, după ce a făcut noi recrutări, în condiţiile extinderii capacităţilor de producţie pe care le are pe piaţa locală. Grupul a integrat de asemenea anul trecut operaţiunile şi angajaţii Duraziv.

Financiar, Saint-Gobain România a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei, în creştere faţă de anul precedent. Avansul a venit atât ca urmare a inflaţiei, care a dus la o creştere secvenţială a preţurilor determinată de creşterea costurilor cu energia şi materiile prime, cât şi în urma creşterii capacităţilor de producţie. În termeni de profitabilitate, comparativ cu exerciţiul financiar al anului 2021, Saint-Gobain România este pe trend ascendent.

Anul trecut, Saint-Gobain s-a concentrat pe integrarea echipelor Duraziv şi Chryso Romania, companii preluate în ultimii ani de grupul francez. În primăvara anului 2021, francezii de la Saint-Gobain au anunţat preluarea Duraziv, producător de adezivi, mortare, vopsele şi profiluri metalice, o tranzacţie finalizată câteva luni mai târziu. Vânzarea a venit la capătul mai multor ani în care Daniel Guzu, fondatorul Duraziv, a încercat să găsească un cumpărător.

Duraziv este fosta companie Bau Profil, pe care Daniel Guzu a fondat-o în 2003. În anul trecerii sub umbrela Saint-Gobain, Duraziv şi-a majorat cifra de afaceri cu 24%, astfel că rezultatul a ajuns 180 de milioane de lei, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments