26.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iunie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAustriecii de la Alpla au finalizat construcţia unei fabrici de 7,5 mil....

Austriecii de la Alpla au finalizat construcţia unei fabrici de 7,5 mil. euro, pentru reciclarea PET-urilor la Târgu-Mureş

Alpla Group, un business austriac activ în producţia de ambalaje, a inaugurat la Târgu-Mureş o fabrică de reciclare a PET-urilor, prima din portofoliul său pe piaţa locală. Investiţia este derulată în parteneriat cu Ecohelp, o firmă românească, şi United Polymer Trading, o companie din Elveţia.

Conform datelor din 2021, de la momentul anunţului noii unităţi de producţie, fabrica va avea o linie de extrudare pentru reciclarea ambalajelor din plastic. Astfel, granulele provenite în urma procesului de reciclare vor fi utilizate pentru fabricarea de preforme şi sticle noi, în vederea consolidării ciclului materialelor provenite din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est. Ţinta stabilită de cele trei companii era producţia anuală a peste 15.000 de tone de PET reciclat postconsum, de calitate alimentară (rPET).

Potrivit site-ului ecologic.rec.ro, investiţia se ridică la 7,5 milioane de euro. Alpla este un grup specializat în soluţii de ambalare din plastic rigid, precum sisteme de ambalare, sticle, capace, componente produse prin injectare, preforme şi tuburi, avându-şi bazele în Austria.

Grupul este prezent pe piaţa din România prin firma Alpla Packaging România din 2011, an în care a deschis prima fabrică, în Bucureşti. În 2017, s-a extins în Timişoara şi a achiziţionat în Braşov compania Star East Pet România, specializată în producţia de preforme din PET pentru băuturi, alimente şi produse nealimentare. În 2018, a achiziţionat compania grecească Argo, cu o fabrică în Berceni, Bucureşti, şi s-a dezvoltat în fabricarea de ambalaje pentru sectorul farmaceutic şi agro. În 2021, grupul Alpla a preluat Wolf Plastics Verpackungen din Austria şi, indirect, Wolf Plastics Ambalaje din România. Compania produce articole din plastic rigid pentru ambalare, de exemplu preforme PET şi sticle/recipiente, precum şi ambalaje de plastic pentru produse alimentare, lapte şi produse lactate, uleiuri şi lubrifianţi şi produse farmaceutice.

În 2021, Alpla a avut în România afaceri de 137 de milioane de lei, profit de 8,4 milioane de lei şi un număr mediu de 128 de angajaţi, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments