22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIDN Agrar, cel mai mare producător de lapte de vacă din România,...

DN Agrar, cel mai mare producător de lapte de vacă din România, şi-a triplat cifra de afaceri în 2022, ajungând la 151 mil. lei

DN Agrar Group (simbol bursier DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte de vacă, a încheiat anul 2022 cu afaceri în creştere cu peste 221% faţă de anul anterior, până la aproape 151 milioane de lei, şi un profit net de aproape 14 milioane de lei (plus 57% faţă de 2021). Rezultatele în creştere au fost susţinute de integrarea celor două ferme Lacto Agrar (decembrie 2021) şi Apold (aprilie 2022), se arată într-un comunicat.

”2022 a însemnat pentru DN Agrar listarea la bursă, în piaţa AeRO, şi anul în care am devenit cel mai mare producător de lapte de vacă din România, în urma a două achiziţii, înregistrând o creştere de peste 60% a activelor totale. Ne-am concentrat pe consolidarea activităţii grupului, pentru o companie mai eficientă şi modernă. Este anul în care am făcut cele mai mari progrese în sensul poziţionării ca lider de piaţă, la finele anului având 11.000 de animale şi o suprafaţă cultivată de 7.000 ha. În paralel, am continuat proiectele de digitalizare, precum şi de investiţii în creşterea capacităţii fermelor, modernizarea instalaţiilor, echipamentelor specifice activităţilor zootehnice, precum şi în utilaje proprii. Valoarea investiţiilor în anul 2022 s-a ridicat la aproximativ 70 milioane lei”, spune Jan Gijsbertus De Boer, preşedinte al Consiliului de Administraţie DN Agrar.

Acţiunile DN sunt pe plus cu 14% în ultimele 12 luni, pe un rulaj în valoare de 9,5 milioane de lei. Compania este controlată în proporţie de 74% de grupul olandez A.M. Advies şi are o capitalizare de circa 120 de milioane de lei, reiese din datele BVB.

Producţia zilnică de lapte în fermele DN Agrar a ajuns în 2022 la 140.000 litri, iar cea anuală este de aproape 50 de milioane de litri. În 2022, cantitatea de lapte livrată a înregistrat o creştere de 9,4%, comparativ cu anul 2021. Grupul DN Agrar include 15 societăţi, dintre care 4 ferme a căror activitate principală o reprezintă creşterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), producţia de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar şi Apold), precum şi producţie agricolă vegetală.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments