TRANSAVIA, singura companie din sector selectată de Directoratul General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară (DG SANTE) al Comisiei Europene pentru a efectua un audit al sistemului de control în domeniul igienei abatorizării și al respectării cerințelor de inspecție a cărnii în România, a demonstrat încă o dată că face lucrurile exact așa cum trebuie. Reputata afacere de familie, cu capital 100% românesc, a impresionat pozitiv comisarii europeni din cadrul DG SANTE prin modul în care își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația europeană în domeniul abatorizării cărnii de pasăre.
Derulat în luna martie, pe parcursul a aproape trei săptămâni, auditul a fost efectuat de doi auditori-comisari europeni din cadrul DG SANTE, alături de reprezentanți ai ANSVSA și DSVSA Alba. La finalul auditului care a avut loc în perioada 06-23.03.2023, cei doi comisari europeni au apreciat că TRANSAVIA este un model de bună practică atât la nivel național, cât și european. Aceeași evaluare pozitivă a fost primită și din partea autorităților naționale, ANSVSA și DSVSA Alba, care au subliniat faptul că „TRANSAVIA este o dovadă vie că lucrurile pot funcționa foarte bine și în România”.
”Prin rezultatul acestui audit contribuim la îmbunătățirea imaginii României în Europa și la promovarea standardelor de calitate în domeniul abatorizării. Ne bucurăm că am reușit să demonstrăm încă o dată că la TRANSAVIA toate lucrurile se fac exact așa cum trebuie, de la bob la furculiță și ne onorează faptul că auditorii europeni DG SANTE și autoritățile naționale ANSVSA și DSVSA Alba au remarcat bunele noastre practici. Pentru noi, cultura calității și siguranței alimentului este absolut esențială, fiind susținută de investiții masive în tehnologie performantă și de protocoale stricte. Totodată, cei 2300 de angajați cunosc, înțeleg și acționează respectând cu strictețe toate normele europene și protocoalele pe care le avem, oferind astfel consumatorilor noștri de pretutindeni produse de înaltă calitate și siguranță”, spune dr. ing. Ioan Popa, Președinte și Fondator TRANSAVIA.
Un raport scris va fi publicat pe site-ul Comunității Europene după vizită.
Directoratul General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară al Comisiei Europene (DG SANTE) este responsabil pentru punerea în aplicare a legilor Uniunii Europene privind siguranța alimentară, sănătatea publică, protejarea sănătății și a bunăstării animalelor de fermă, precum și a culturilor agricole și a pădurilor.
Afacere de familie, integrată 100%, TRANSAVIA este singurul producător din România care produce, crește și procesează toți puii în facilitățile proprii, putând astfel să garanteze constanță pentru calitatea înaltă și siguranța maximă a tuturor produselor oferite. Bazându-se pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță, compania are în prezent o capacitate de abatorizare de 30.000 de capete / oră.
TRANSAVIA deține o serie de certificări relevante care atesta angajamentul sau pentru calitate, siguranța alimentului și protecția mediului, dintre care amintim: Global G.A.P. , ISO 22000 :2018 , BRCGS Food Safety (British Retail Consortium Global Standards) și FSSC 22000 (Food Safety Sistem Certification), Mc Donald’s SQMS, SWA, GMP, SMETA, RTRS Responsible SOY, Furnizor al Casei Regale a României. Aceste certificări demonstrează angajamentul liderului pieței cărnii de pui din România pentru respectarea celor mai înalte standarde și pentru asigurarea calității și siguranței alimentului in toate aspectele activității sale, de la bob la furculiță.
Calitatea și siguranța produselor TRANSAVIA sunt o carte de vizită în afara granițelor, unde compania cu capital 100% românesc exportă aproximativ 30% din producția sa, în 27 de țări de pe mai multe continente.
TRANSAVIA este singura companie românească care și-a asumat standardele pentru a fi co-semnatară a Codului de Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar.
TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brandurile de carne de pui Fragedo, pui cu creștere lentă Libertan și semipreparate pe bază de pui Papane. Inclusă în topul celor mai valoroase portofolii din România, TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță. În cei peste 32 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor. Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 30% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene și de pe alte continente. Fragedo, brand emblemă al companiei, este primul brand din România care, în urma evaluării Consiliului Român pentru Publicitate (RAC) poartă pe spotul TV sigiliul Marca Etică,ce atestă respectarea principiilor etice și a bunelor practici de publicitate.
Pentru mai multe informații, vizitați https://transavia.ro/.