20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 600.000 de pasageri în primul...

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 600.000 de pasageri în primul trimestru al anului, în creştere cu 80% faţă de T1 din 2022

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a înregistrat în primul trimestru din acest an un trafic de aproximativ 600.000 de pasageri, în creştere cu 6% faţă de trimestrul I al anului 2019, care a reprezentat cel mai bun din istoria aeroportului clujean, şi în creştere cu 80% faţă de trimestrul I al anului 2022. În cursul lunii mai a acestui an, oficialii aeroportului clujean estimea­ză atingerea pragului de 1 milion de pasageri, cu o lună mai devreme decât în anul precedent.

Pasagerii Aeroportului Interna­ţio­nal „Avram Iancu“ Cluj pot că­lă­tori în prezent spre aproximativ 50 de destinaţii oferite de către 9 operatori aerieni: Wizz Air, Lufthansa, Turkish Airlines, Lot Polish Airlines, Ry­anair, HiSky, Tarom, Aeroexpress Regional şi AirConnect. Pe parcursul sezonului de vară se va de­păşi pragul de 65 de destinaţii ope­ra­te de pe aero­por­tul clujean.

Creşterea tra­fi­cului de pasa­geri este susţinută în programul de vară 2023 de lan­sa­rea/re­luarea a 11 ru­te şi începerea o­pe­ra­ţiunilor pentru o nouă com­panie aeriană, respectiv AirConnect care operează în pre­zent zboruri spre Budapesta, iar din 22 iunie 2023 va conecta Clujul de litoralul Mării Negre, prin zborurile spre Constanţa, bisăptă­mâ­nale, în fiecare joi şi duminică, potrivit unui comunicat de presă al aeropor­tului din Cluj.

De asemenea, com­pania aeriană Aeroexpress Re­gio­nal îşi prelun­geşte peri­oada de operare a zboru­ri­lor spre capitala Un­gariei, Buda­pes­ta, până la finalul lu­nii august 2023. Odată cu începerea sezonului de vară 2023, compania aeriană Ryanair a demarat noi zboruri spre 3 destinaţii din 3 ţări europene, respectiv Bruxelles Charleroi (Belgia), Milano-Bergamo (Italia) şi Paris Beauvais (Franţa), extinzându-şi astfel la 5 numărul destinaţiilor disponibile de pe Aeroportul Internaţional Cluj, alături de zborurile spre Dublin şi Londra Stansted.

Operatorul aerian Wizz Air va adăuga în sezonul de vară 2023 încă 6 rute care vor fi operate în completarea celor 34 de rute existente de pe aeroportul din Cluj.  Pentru călătoriile cu conexiuni prin cele mai mari hub-uri Europene, compania aeriană Lufthansa va menţine operaţiunile de zbor spre Munchen cu 14 frecvenţe săptămânale, iar pe parcursul sezonului de vară va dubla numărul zborurilor disponibile spre Frankfurt Main (Germania), de la 6 la 12 zboruri saptămânale.

De asemenea compania aeriană Turkish Airlines va creşte cu 3 frecvenţe numărul zborurilor disponibile spre Istanbul (Turcia), având astfel zboruri zilnice spre această destinaţie de pe aeroportul clujean. Operatorul aerian polonez Lot Polish Airlines a crescut cu 2 frecvenţe săptămânale numărul zborurilor regulate disponibile spre Varşovia (Polonia), operându-se astfel până la 6 zboruri săptămânale în sezonul de vară 2023 de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Compania aeriană Tarom oferă zboruri spre Bucureşti, cu 25 de frecvenţe săptămânale în sezonul de vară 2023, iar compania aeriană HiSky oferă şi ea o alternativeă la zborurile spre capitala României, menţinând operarea cu 10-11 frecvenţe săptămânale de pe aeroportul clujean. O creştere semnificativă înregistrează şi destinaţia Tel Aviv, pentru care în sezonul de vară 2023, compania HiSky dublează frecvenţele de la 1 la 2 zboruri săptămânale.

Referitor la zborurile charter, destinaţia Hurghada (Egipt) a fost operată pe durata întregului sezon de iarnă şi va continua odată cu sezonul de vară 2023, când vor fi demarate şi alte zboruri charter, spre Egipt (Hurghada, Sharm El-Sheikh), Grecia (Creta-Chania, Creta-Heraklion, Rhodos, Zakynthos), Turcia (Antalya, Bodrum), Spania (Palma de Mallorca) şi Tunisia (Monastir).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments