11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALKnauf Insulation investeşte 135 mil. euro într-o fabrică de vată minerală la...

Knauf Insulation investeşte 135 mil. euro într-o fabrică de vată minerală la Târnăveni

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, a început construcţia unei noi fabrici la Târnăveni, ce urmează a fi finalizată şi pusă în funcţiune în 2024. Noua fabrică, care va avea o capacitate de producţie de peste 100 milioane metri pătraţi, va angaja peste 100 de persoane, de la muncitori calificaţi, la ingineri automatizare sau mentenanţă.

În luna martie a anului trecut, Knauf Insulation a cumpărat fosta fabrică de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni. În prima etapă, finalizată în 2022, a investit peste 4 milioane de euro în modernizarea şi retehnologizarea fabricii existente, pentru a creşte producţia de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone.

Noua fabrică, cu termen de finalizare în 2024, va avea o producţie anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est. Investiţia totală în proiectul Kanuf Insuation din Târnăveni, judeţul Mureş, se ridică la peste 135 milioane de euro şi va avea un impact important asupra cifrei de afaceri a companiei, care se va suplimenta cu peste 50 milioane euro anual.

”Anul acesta am făcut incă un pas foarte important pentru business-ul nostru din România, cu impact direct la nivel de comunitate locală şi nu numai. Implementarea investiţiei va avea un efect multiplicator în economie prin antrenarea altor investiţii conexe şi dezvoltarea furnizorilor locali de produse şi servicii din regiune. Mai mult, misiunea noastră este să devenim cu pilon central în dezvoltarea durabilă a oraşului Târnăveni şi nu numai, a judeţului Mureş. Asta înseamnă, pe lângă investiţii comunitare, asigurarea de condiţii superioare şi sigure pentru angajaţi, un mediu de lucru profesional, la standardele globale Knauf Insulation”, declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România şi Bulgaria.

 În ultimii zece ani, compania a reuşit reducerea cu 23% a consumului de energie, cu 67% a deşeurilor produse şi o scădere de 43% a emisiilor de combustibil. În plus, în urma demolării şi modernizării fostei fabrici Gecsat din Târnăveni, anul trecut, Knauf Insulation, a reuşit recuperarea şi reciclarea a peste 23.000 metri cubi de deşeuri de cărămidă şi beton.

Compania are în prezent aproape 6000 de angajaţi din 40 de ţări şi 28 de unităţi de producţie în 15 state. Grupul Knauf are aproximativ 40.000 de angajaţi în 90 de ţări, şi  300 de fabrici la nivel modial cu vânzări de 12.5 miliarde de euro în anul 2021. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 şi rămâne o companie independentă de familie.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments